Foto:

Anna om protesterna inför tävlingen: "Konflikten är självklart komplicerad "

GÖTEBORG

Efter lördagens sista genrep - i ett i stort sett fullsatt Scandinavium - drar sig nu artisterna och deras team tillbaka för de sista timmarnas uppladdning.

Kläder, hår och smink finjusteras och arenan röjs inför anstormningen av publiken till kvällens direktsändning.

Melodifestivalens närvaro märks tydligt i Göteborg, inte minst i Nordstan där det varit allt från Drakshow med Bolibompadraken och Radioapan, till en stor internationell körtävling.

Runt Scandinavium blandas snömodden upp med kulörta fjädrar som singlat ner från det stora antalet fjäderboor som publiken har haft på sig sedan i fredags.

► Såhär såg det ur på genrepet tidigare under lördagen

  • Bilder från genrepet Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Men det finns även de som vänder sig emot tävlingen och då framförallt att finalen i Eurovision Song Contest, efter artisten Nettas seger i fjol, hålls i Tel Aviv i Israel. Både under fredagen och lördagen har demonstranter - ganska få till antalet - stått med protestskyltar utanför arenan.

Nyköpingsartisten Anna Bergendahl, som representerade Sverige i finalen i Norge 2010, har förståelse för att åsikterna är delade.

– Jag tycker själv att det hade känts fantastiskt att återigen få representera Sverige i finalen, annars hade jag inte ställt upp i tävlingen. Men den pågående konflikten är självklart komplicerad. Oavsett om mina sympatier skulle vara med Israel eller Palestina, behåller jag dem för mig själv, det är ingenting jag delar med pressen. Jag är med i tävlingen som artist och om jag går vidare, som en väldigt stolt representant för Sverige, säger hon.

SN är på plats och rapporterar direkt från arenan, den efterföljande presskonferensen och självklart även från efterfesten på Elite Park Avenue Hotel mitt i Göteborg!

Nu köööööör vi!

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Anna BergendahlMelodifestivalen
Relaterat