I Anti-Kristerz spelar Hell-Man, Broder Otukt, Jävla Mats, Pastor Snusk och på sång återfinns Syster Synd. Foto:

Anti Kristerz vann den alternativa Mellon

GNESTA/MARIEFRED

Det blev en rafflande uppgörelse i årets alternativa Melodifestival i Skottvång på påskafton. Segrade gjorde till slut Nyköpingsbandet Anti Kristerz med sitt bidrag Syster Synd.

— Det är jättemärkligt! Jag tror inte vi i bandet hade förberett oss på vad vi gav oss in på när vi anmälde oss till tävlingen! Men det var jätteroligt att vi gick hem hos publiken, säger Hanna Frostenfeldt som sjunger i gruppen som sitt alias Syster Synd.

Syster Synd är också namnet på det segrande bidraget. En presentation av självaste frontfiguren i bandet visar det sig.

— Precis, låten handlar om min rollfigur Syster Synd, en kvinna som verkligen vågar ta för sig på ett... traditionellt manligt sätt. Vi går emot alla normer om hur "det ska vara" och det är en jätterolig låt att sjunga, säger Hanna Frostenfeldt som skrivit bidraget tillsammans med bandpolarna Hell-Man, Broder Otukt, Jävla Mats och Pastor Snusk.

Vilka dessa karaktärer är lär världen snart bli varse om. Anti Kristerz planerar nämligen en hel radda uppföljande låtar efter den alternativa Mello-segern i Gåsingeskogen under påsken.

— Vi ska nu fördjupa oss lite mer i bandmedlemmarnas roller och det är om dem våra nästa låtar handlar om, säger Syster Synd.

Nyköpiningsbaserade Anti Kristerz började spela tillsammans för drygt sex år sedan.

— Vi tog sedan en paus ett par år men körde i gång ordentligt igen i höstas, berättar sångerskan.

Bandet har redan lite av en monsterhit på Spotify, låten "Bugga för fan" finns med på samlingsplattan Raggen Går vol 2 och låten har närmare en halv miljon lyssningar.

— Vi startade mest som en kul grej och det är verkligen ett kul projekt som vi absolut kommer att fortsätta med, särskilt efter det här! På söndag ses bandet för ett traditionellt tårtrep och då ska vi både fira rejält men också kuckilura på en framtidsplan. Vi vet i alla fall att vi ska spela på Scandinavian Street Music Festival i Nyköping i juni, det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Hanna Frostenfeldt.

Björn Kvarnmalm var kvällens ciceron och han är mer än nöjd med kvällen.

— Det var en magisk stämning och ett 100-tal i publiken, helt fullsatt. Vi hade efter vissa bortfall och dubbelbokningar hos artisterna sex låtar till start och det var hög kvalitet rakt igenom i år vilket kändes riktigt kul, säger Kvarnmalm som dessutom fick kliva på scenen som segrare. Vid sidan av konferencieruppdraget lirar han nämligen också trummor i just Anti Kristerz.

— Alltså i vilken annan situation som helst hade ju detta blivit jobbigt...ha, ha, men inte i den alternativa Mellon. Att få ta emot Stina Berges helt nya pris, en fågel tillverkad av muttrar och skrot skulle ingen tacka nej till.

Priset hamnar dock inte i någon replokal.

— Maria Bystedt som driver Skottvång älskade fågeln lika mycket som alla andra så den får bo kvar där tills någon kan upprepa Svartlösakörens bedrift och vinna tre år i rad, säger Kvarnmalm.

Topp tre

1 Anti Kristerz

2 Frej

3 MOP

Den nyfikne kan lyssna på delar av kvällens bidrag via Skottvångs Grufvas sida på Facebook.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

SkottvångKultur/NöjeMusik
Relaterat