• Darin Zanyar är en av artisterna som medverkar under årets Rix FM festival. Foto:
  • Mariette Hansson var tidigare i år med i Melodifestivalen, där hon tävlade med låten "A million years". Foto:
  • Benjamin Ingrosso, som också medverkat i flera teateruppsättningar i Stockholm, tävlade i årets Melodifestivalen med låten "Good lovin". Foto:
  • Rhys Clarstedt Frank – kanske ett av Sveriges framtida stjärnskott? Foto:
  • Darin. Foto:
1/

Artisterna klara till Rix FM Festival i Nyköping

Nöje
annons

Nu är det klart vilka artister som uppträder under årets upplaga av Rix FM Festival. Darin är ett av de sex namn som presenterades. I slutet av juli gör de alla ett stopp i Nyköping.

Både rutinerade artister och nykomlingar i startgroparna av sina karriärer finns med på listan när Rix FM Festival nu presenterar vilka artister som följer med på turnén i sommar.

Uppsättningens stora dragplåster är Darin, som sedan starten 2005 hunnit släppa sju album. Sedan sin medverkan i tv-programmet "Så mycket bättre" 2012 har han hunnit fira tioårsjubileum, starta eget skivbolag och genomfört en lansering i Asien.

Med på turnén finns också Robin Stjernberg, senast aktuell som tävlande i årets Eurovision Song Contest. Då som låtskrivare till "I can't go on", som framfördes av Robin Bengtsson.

Flera av artisterna har varit med och tävlat i årets Melodifestival. Benjamin Ingrosso finns representerad, och även Anton Hagman och Mariette. Sistnämnda har varit verksam som musiker sedan 1997 och var för några år sedan förband åt Roxette under deras jubileumsturné "XXX - the 30th anniversary tour".

Det är bara två namn som står utanför Melodifestivalen-sfären. Popduon Smith & Tell, bestående av Maria Jane Smith och Victor Thell, är den ena, och nykomlingen Rhys är den andra. Hon har det senaste året lyfts fram som en de mest lovande unga artisterna i Sverige. Förutom stoppet i Nyköping har hon en spelning inbokad på festivalen Way Out West i Göteborg.

Rix FM Festival slår upp scenen i hamnen i Nyköping den 30 juli, i samband med Nyköpings festdagar.

Rix FM Festival 2017

Kommer till Nyköping den 30 juli.

Artisterna som medverkar är Darin, Anton Hagman, Mariette, Rhys, Benjamin Ingrosso, Robin Stjernberg och Smith & Thell.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingMusikfestival
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka