”Den stora superutställningen där alla tycker om olika” har kurerats av elever i årskurs 2 från D-skolan. Foto:

Åttaåringar kurerar ny utställning

OXELÖSUND

På fredagen öppnade ”Den stora superutställningen där alla tycker om olika” i Galleri K på Koordinaten i Oxelösund. Utställningen består av kommunens konst och är helt och hållet kurerad av elever i årskurs 2 från D-skolan.

Eleverna i årskurs 2 på D-skolan har fått välja bland konstverk från Oxelösunds kommuns konstsamling. Sedan har de fått berätta om sina tankar om verket och vem de tror kan ha målat det. Eleverna har också själva bestämt hur konsten ska hängas i galleriet.

Lyckan var stor på vernissagen där det så klart firades med läsk och blommor.

– Det var kul att få välja den tavla man gillade mest, den här gillar jag jättemycket, det känns som man är på havsbotten, säger Adele Madrid och visar Lena Appels gicleétryck "How do you grow? VII som hon och två vänner valde gemensamt.

Haliot Kiros tycker det varit härligt att få se så många tavlor. – De har så fina färger, säger hans och visar sitt utvalda verk, Vivianne Edorsons "Frossa", ett textilt verk som får Haliot att bli glad. Foto:

Isak Jawad fastnade för Lennart Forsbergs "Hårt åskväder".

– Den är fin med blixtar som liksom blöder, säger han.

Haliot Kiros tycker det varit härligt att få se så många tavlor.

– De har så fina färger, säger hans och visar sitt utvalda verk, Vivianne Edorsons "Frossa", ett textilt verk som får Haliot att bli glad.

Isak Jawad fastnade för Lennart Forsbergs "Hårt åskväder". – Den är fin med blixtar som liksom blöder, säger han. Foto:

– Det ser ut som en tårta med gröna nappar. Jag skulle vilja ha den i mitt rum, säger han.

Beatrice Berg är skolbibliotekarie och har tillsammans med kollegan Hanna Stål Wintzell assisterat de unga konstkuratorerna.

– Syftet är att göra konsten mer tillgänglig och det har eleverna verkligen lyckats med i och med de olika valen, säger hon.

– De har tänkt till ordentligt, bland annat har konstverk placerats så de kan titta på varandra, säger Hanna Stål Wintzell.

Utställningen är en del av barnkonstfestivalen Kurioso som pågår i hela Sörmland 22 oktober till 11 november.

– Det var kul att få välja den tavla man gillade mest, den här gillar jag jättemycket, det känns som man är på havsbotten, säger Adele Madrid och visar Lena Appels gicleétryck "How do you grow? VII som hon och två vänner valde gemensamt. Foto:

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

BarnKonstutställning
Relaterat