– Det enda vi kan göra nu är att sitta stilla i båten. Har vi tur så släpper restriktionerna omkring coronan tills dess. För reglerna gäller även sammankomster utomhus och vi kan aldrig garantera att publiken blir färre än 500, säger Peter Torsén som arrangerat de populära picknickkvällarna i Eskilstunas stadspark sedan sommaren 2017 tillsammans med musikerkollegan Micke Byström.

I år är det dags för fjärde omgången och programmet är snudd på spikat, men ingen vet alltså ännu om det kommer att gå i lås.

– Normalt sett brukar polistillståndet vara klart vid den här tiden. Men den här våren är allt upp och ned. Det enda vi kan göra är att försöka jobba på som om inget har hänt, säger Peter Torsén.

Artikelbild

| The Moniker, alias Daniel Karlsson, är inbokad till första picknick-kvällen med sin hyllning till Robban Broberg.

Onsdagen den 1 juli är det premiär för den första av de fyra planerade Picnic-kvällarna. Inbokad är bland andra the Moniker, Daniel Karlsson, med sin hyllning till Robert Karl-Oskar "Robban" Broberg.

– Det är en akt jag själv brunnit länge för, eftersom mitt intresse för Robban Broberg alltid har varit stort, säger Peter Torsén. 

För många är the Moniker känd som just ”Lill-Robban”. Efter att som nioåring ha fått en skiva med underhållaren Robert Broberg började Daniel Karlsson att uppträda live med hans låtar. Det var så han blev upptäckt och en del av Brobergs turné ”Målarrock” på 1990-talet. Han skriver även egna låtar och medverkade i Melodifestivalen 2011 och 2012.

Till den fjärde picknickkvällen är bland andra Lolita Pop inbokade, 1980-talsbandet som återförenades förra året och 2019 genomförde konserter på nio platser i Sverige, en av dem i Eskilstuna. I sommar planerar de att återigen ge sig ut på turné.

– Och så blir det opera också, i form av "Cosi fan tutte" med Andrea Hagman, säger Peter Torsén som också utlovar världsmusik och förstås Mike Beat and his hopeless strummers, Micke Byströms egen konstellation som varit ett obligatorium under de tre gångna somrarna.

Med ett förbehåll:

– Vi väntar på klartecken från en riktig storstjärna. Om det går i loss så kanske Mike Beat inte får plats i programmet, säger Peter Torsén hemlighetsfullt.

I mars 2019 belönades Micke Byström och Peter Torsén med Eskilsstatyetten för sitt - ideella - arbete med Picnic i Parken, ett arrangemang som dragit storpublik de tre senaste somrarna. 

Om inte coronan sätter käppar i hjulet så äger Picnic i Parken rum 1, 8, 15 och 22 juli i Eskilstunas stadspark.