Recension Efter ett uppehåll på tre år är BAO återigen ute på de svenska vägarna. Denna gång med en charmig inramning av folkpark. Framför scenen är ett dansgolv placerat, omgivna av kulörta kulor. Här dansas det för fullt redan från start, vilket även snabbt sprids över hela slottsparken. Överallt ser man par som dansar, det är närmare 4 000 människor som har tagit sig till vackra Tullgarn slott för att njuta av de populära låtarna.

Och populärt är det. Benny Andersson är en gudabenådad musiker och en närmare presentation känns överflödig. Hans karriär spänner från ABBA till prisbelönta musikaler och BAO-låten "Du är min man" är även utsedd till tidernas bästa Svensktoppslåt.

Kvällen är kul och fylld av spelglädje. Det verkligen både hörs och syns hur roligt de själva tycker det är att stå på scen och spela för oss.

Artikelbild

| Kapellmästaren Benny Andersson skötte både mellansnack och drog på sig dragspelet men det är bakom pianot som han verkar trivas bäst.

Det bjuds på schottis, polkor, vals, gamla låtar och nya låtar. Vi får några ABBA-låtar, musik med mexikanska toner och Bachs Badinerie i en fantastiskt svängig version. Det blir härlig allsång i "Gamle Svarten", "Bättre dag för dag" och "En dag i sänder".

Tommy Körberg får bland annat visa prov på sin makalösa röst i "Jag är här" och i ABBAS "One Man, One Woman". Även i en oväntad version av Hep Stars "Cadillac" som Tommy gör riktigt bra.

Det finns nog inget Kalle Moraeus inte klarar av musikaliskt. Så får han också en av kvällens största applåder med sin version av "O sole Mio" i ett härligt komiskt samspel med de övriga på scenen. Helen Sjöholm är även en charmig mellansnackare och bjuder både på buskisskämt, hejarop till sina föräldrars 50-åriga bröllopsdag och har en härlig framtoning. Vi får självklart höra hits som "Du är min man", "Story of Mine" och "En natt i Köpenhamn" av henne. I ett klezmerinfluerat parti får slagverkaren Jörgen Stenberg visa prov på sin musikalitet och det svänger något enormt bra.

BAO-turnén är också en ren familjeangelägenhet med familjemedlemmar både på scen och arbetandes med produktionen. Kalles dotter Johanna, tillsammans med basistens två söner, bjuder upp till dans. I digitaliseringens tid är det något hoppfullt med tre tonåringar som river av en polska på fiol.

Artikelbild

| Tommy Körberg och Helen Sjöholm, två av Sveriges absolut bästa sångare.

På slutet har dansgolvet förvandlats till en konsertplats och alla står upp. Det blir glesare och glesare i brassestolarna då det dansas för fullt. Det är familjärt, svängigt och glatt.

Men även om det är fint att de vill ge publiken valuta för sina pengar så är fyra timmar med en paus i mitten för långt. När mörkret har lagt sig och myggorna har tagit över festen börjar väldigt många i publiken att droppa av. Och det är synd för BAO bjuder verkligen upp till en härlig och vacker danskväll.