Benny Andersson är både låtskrivare och kapellmästare i sin stora orkester som går under förkortningen BAO. Foto:

BAO klar för konsert på Tullgarn nästa år

Kultur&Nöje

Benny Anderssons Orkester ger sig ut på vägarna nästa sommar. Tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg kommer det folkkära bandet till Tullgarns slottspark för en spelning lördagen den 3 augusti.

Efter ett par års uppehåll är det dags för Benny Anderssons Orkester (BAO) att ta med sig sångarna Helen Sjöholm och Tommy Körberg ut på en sommarturné igen. Under åtta sommarkvällar bjuder BAO upp till dans och på natursköna spelplatser, däribland Tullgarns slottspark utanför Vagnhärad och Sundbyholms slottspark utanför Eskilstuna.

Benny Anderssons Orkester gästar Tullgarns slottspark den 3 augusti tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Foto:

Benny Anderssons Orkester släppte sitt första album år 2001 och det har följts av ytterligare sju studioalbum. Genom åren har orkestern levererat långlivade hits och odödliga klassiker som" Vår sista dans" och "Du är min man". Senaste plattan kom 2016 och innehåller låtar som ”En natt i Köpenhamn”.

Benny Andersson är kapellmästare, spelar piano och dragspel och skriver alla låtarna. Björn Ulvaeus bidrar med de flesta texterna, och Helen Sjöholm och Tommy Körberg med sången. När BAO ger sig ut på sommarturné är dessutom artisten och programledaren Kalle Moraeus med i bandet.

Foto:

Både Benny Andersson och Tommy Körberg är välkända sommartrosabor. De har sedan många år tillbaka sommarhus utanför Västerljung och har tidigare haft uppskattade konserter både på Trosa torg och på Bomans.

Biljetterna till konserten i Tullgarns Slottspark släpps torsdag den 6 december och finns på www.blixten.se/bao och www.eventim.se.

Konsert

Benny Anderssons orkester med Helene Sjöholm, Tommy Körberg och Kalle Moraeus

Tullgarns slottspark 3 augusti 2019.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSundbyholms slottsparkTullgarns slottDans KonsertKultur/NöjeMusiksommar
Relaterat