Marie Anstadius, kulturkoordinator Oxelösunds kommun. Foto:

Dags för ny Oxelösundssalong

OXELÖSUND

Gillar du att skapa? Är du konstnär? Då kanske årets upplaga av Oxelösundssalongen kan vara någonting för dig. Marie Anstadius, kulturkoordinator i Oxelösunds kommun, berättar mer om hur det hela går till.

1 Vad är Oxelösundssalongen?

– Det är en öppen utställning för alla som skapar och som bor eller har en anknytning till Oxelösund, kanske som sommarboende eller att man jobbar här. Vi har haft den sedan 2012 och den brukar vara väldigt uppskattad.

2 Hur går det till?

– Varje deltagare kan lämna in max fem verk. All typ av konstnärligt uttryck i fysisk form är välkommet! Här ges plats för måleri, skulptur, foto, video, textil, grafik och allehanda konsthantverk. Även film faktiskt, så länge det lämnas in som ett fysiskt verk som går att visa. Variationen har varit stor genom åren och det är just den blandningen vi vill ha. Det ska vara en lustfylld utställning med mycket skaparglädje. Vi gör dock ett urval så att allt får plats i utställningen.

3 Kostar det någonting att vara med?

– Det kostar 100 kronor i anmälningsavgift att vara med.

4 När öppnar Oxelösundssalongen?

– Salongen öppnar lördagen den 1 december i samband med evenemanget "Ljus och värme" och pågår till och med den 8 januari i Koordinatens gallerier.

Inlämning till årets Oxelösundssalong är mellan den 22 november till och med den 25 november.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KonstKultur
Relaterat