VAD?

Nu är det dags att börja skriva berättelser till novelltävlingen SN-novellen. Årets tema är mystik så låt kreativiteten flöda kring UFO:n, övernaturliga väsen, skumma figurer eller vad helst din fantasi kan uppbåda.

FÖR VEM?

Artikelbild

| Barn och ungdomar med författardrömmar kan nu börja skicka in sina tävlingsbidrag till årets upplaga av SN-novellen.

Novelltävlingen är öppen för alla mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever som bor i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta. Det spelar ingen roll om du går i skola på annan ort.

HUR?

Din novell får vara max 10 000 tecken lång (eller max tre utskrivna A4). Vi tar inte emot handskrivna noveller.

NÄR?

Artikelbild

| Årets affisch för SN-novellen.

Mejla texten till novellen@sn.se senast fredagen den 4 oktober klockan 23.59. Om du hellre skickar novellen med vanlig post är adressen Kulturredaktionen, Södermanlands Nyheter, 611 79 Nyköping. Tänk i så fall på att posta novellen i god tid så att vi har den senast 4 oktober. Glöm inte skicka med namn, ålder, adress, vilken årskurs du går i och ett telefonnummer där vi kan nå dig.

PRIS?

Tävlingen delas in i tre klasser, en för varje stadium. Första pris för gymnasiet och högstadiet är 1000 kronor, andra pris 500 kronor och tredje till femte pris biocheckar. Första pris för mellanstadiet är presentkort på böcker för 500 kronor, andra till femte pris presentkort på böcker för 250 kronor. Vinnarnovellerna kommer också att publiceras i SN och på sn.se. SN-novellen arrangeras i samarbete med Akademibokhandeln i Nyköping.

JURY?

I årets jury sitter Jörgen Leidebrant som är skolbibliotekarie i Nyköping, Emilia Sandberg som är svenskalärare, Kajsa Kromnér som är frilansjournalist och SN:s kulturrredaktör Tommy Johansson. Juryn kommer även bestå av en känd ungdomsboksförfattare som kommer presenteras längre fram.

FRÅGOR?

Har du frågor? Mejla till tommy.johansson@sn.se eller ring 070-180 04 83.