DEL 8: Traktens artister - Fröken Elvis

Kultur & Nöje
annons

Fröken Elvis är ett band som framför Elvislåtar tolkade på svenska samt egenskrivna låtar. De har nyligen släppt sitt andra album "Kungen & Vi" och är just nu ute på en lång sommar- och höstturné där de bland annat spelat på Färöarna och i alla Sveriges hörn.

Bandet som består av Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Maria Olsson, Sanna Andersson och Josefin Berge känner varandra sen musikhögskolan i Stockholm där även bandet bildades efter att man funnit varandra i korridorerna.

Sångaren Camilla ville förmedla och översätta Elvis-låtar på svenska, och de andra i gänget nappade direkt på idén. Anledningen till att just tolka Elvis låtar på svenska var för att det var relativt ogjort, vilket senare skulle visa sig uppskattas av allmänheten när Fröken Elvis gjorde det.

Bokningarna kom in och mer och mer Elvis-låtar tolkades, till slut hade bandet tillräckligt med låtar för att släppa sin första skiva "Elvis fast på Svenska" (2015).

Våren 2017 släpptes andra skivan "Kungen & Vi" som innehåller översatta Elvis låtar samt egenskrivna låtar. Bokningarna har kommit in på löpande band och publiken likaså, Fröken Elvis har ofta spelat inför fullsatta hus under den långa pågående turnén de gör nu.

En av deras egenskrivna låtar är just den ni kan se i SN:s tv-följetong "Traktens artister". Låten heter "I ett land" och har inspirerats av historier om människor som de träffat under deras många turer i Sverige. Det speciella Fröken Elvis soundet kan man höra på Spotify och andra sociala medier, men framförallt bör man passa på att se dem live nu när Fröken Elvis är ute på vägarna och genomför sin sommar- och höstturné.

För mer info besök hemsidan www.frokenelvis.se

Fröken Elvis spelar låten "I ett land".

Läs mer om dessa ämnen

Musik
annons

Mest delat denna vecka