Thomas Di Leva är laddad inför söndagens konsert i S:t Botvids kyrka i Oxelösund. Foto:

Di Leva återvänder till Oxelösund

OXELÖSUND

Thomas Di Leva, rymdblomman från Gävle som av många anses vara en av svensk pophistorias mest kända artister och låtskrivare, gästar nu på söndag S:t Botvids kyrka i Oxelösund.

Under de senaste åren har Thomas Di Leva besökt flera av Sveriges kyrkor och under hösten har han fortsatt turnén "Hjärtat vinner alltid" med besök i kyrkor i Stockholm, Gävle, Malmö och nu i helgen i Vingåker och Oxelösund på lördag respektive söndag.

Di Leva var i Oxelösund så sent som i somras, på konserten "Visor vid vattnet" tillsammans med Mats Westling, Anna Källdén och The Mercury boy.

– Det känns roligt att komma tillbaka igen! Vi drog i gång kyrkoturnén 2016 och är nu ute på fjärde vändan, det blev succé och kyrkorna är fantastiska rum för musik och möten, säger Di Leva i telefon från hemmet i Stockholm.

Thomas Di Leva ligger bakom flera klassiska svenska hits som ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet”. Han har 22 album i bagaget och släppte tidigare i år poplåten ”Jag behöver ingen ledare”.

– Det är en slags elektropopdänga som ifrågasätter vårt toppstyrda samhälle. Inför valet var alla intresserade av att vara med och tycka, sen är det dags för realpolitik och då kan man ju känna sig lite maktlös. Särskilt om man tror att ett politiskt parti eller en ledare ska komma och rädda oss. Det är en farlig inställning, vi måste rädda oss själva och varandra och följa våra hjärtan, säger Thomas Di Leva som fick inspiration till låten av sjuårige sonen Telo.

– Han frågade lite om politiska partier och då började jag sjunga för honom att han inte behöver en ledare. Telo gillade den så mycket att han tyckte jag borde spela in den. Så jag gjorde som han sa!

I de flesta kyrkor som Di Leva besöker på turnén samarbetar han med lokala kyrkokörer som ägnar månader före konserten med att öva in artistens sånger. I Oxelösund räckte inte kyrkokörens tid till för att medverka så allt ljus är på Di Leva själv. Som verkligen ser fram mot att ta ton i lokalen.

– Alla kyrkorum låter olika så varje konsert blir väldigt unik. Det är också fantastiska rum för möten, där människor kan komma och stänga av sina mobiler och drömma sig bort i de sagolika arrangemang vi har gjort till låtarna, säger han.

Om man aldrig varit på en Di Leva konsert, varför ska man gå just denna gång?

– Alla får ju göra vad man vill så klart, ha,ha,ha... Men om man är sugen på en ljudfylld, skön och mysig konsert, med kärlek och inspiration i S:t Botvids fina kyrka, ja då är man varmt välkommen, säger artisten och tillägger:

– Det blir många härliga låtar, allt från "Miraklet" till mina tolkningar av Bowie!

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Svenska kyrkanOxelösundMusik
Relaterat