• Dominos ettårskalas firas med världskände danske DJ:n Martin Jensen på utomhusscenen vid Anna Lindhs plats i Nyköping. Foto:
  • – Vi vill sätta lilla Nyköping på kartan, säger Dominos nattklubbschef Mike. Foto:
1/

Domino fyller år och växlar upp – med DJ-stjärnan Martin Jensen

NYKÖPING

Danske stjärn-dj:n Martin Jensen står på scen när nattklubben Domino i Nyköping firar ett år nu på lördag. Höstens artistbokningar lär sätta Nyköping rejält på kartan, spår Dominos nattklubbschef.

– Martin Jensen är en doldis för många...men säger jag "Solo Dance" tror jag de flesta vet vem han är.

Dominos nattklubbschef Mike langar upp telefonen och Jensens megahit - med närmare 450 miljoner lyssningar på streamingtjänsten Spotify - ljuder ur högtalaren.

På lördag kliver Martin Jensen på Dominos utescen som i slutet av veckan byggs upp i parken utanför klubbens lokaler, vid Anna Lindhs plats. På det inhägnade området - med plats för 1 700 personer - byggs fyra barer och en stor scen med LED-vägg och rejält med effekter.

Det blir ett firande som både kommer höras över centrala stan och som garanterat kommer kännas hos de som löser biljett.

– Vi sparar inte på krutet, det blir eldshow, konfetti- och kolsyrekanoner. Denna spelning precis som våra andra konserter ska vara en upplevelse för publiken, säger Mike som drar paralleller till Summerburst i Stockholm.

– Visionen var redan för ett år sedan att bli en livescen för Sveriges stora artister. Det har vi lyckats med, sedan oktober har vi haft artister som Hardcore Superstar, E-type, Kaliffa, De vet du, Linda Pira, Rebecca & Fiona och Ison & Fille bland andra, säger Mike.

– Nyköping må vara litet, men vi vill med vår satsning sätta stan på nattklubbskartan. Vi har en grym scen och publik på klubben vilket gör att artisterna gillar att komma även om vi inte ligger i Stockholm, säger Mike som avslöjar att ettårsfirandet också blir startskottet för hösten på klubben.

– Vi stänger efter Festdagarna och totalrenoverar lokalerna inför nypremiären den 1 september, då blir det Domino 2.0. Vi kommer köra livespelningar två gånger i månaden, men med ännu högre kvalitet än tidigare, mestadels utländska artister och band, säger Mike och avslöjar att han i dagarna rodde i land ett avtal med en amerikansk världsstjärna.

– Vem det är avslöjar vi om ett par veckor, säger han hemlighetsfullt.

Dominos ägare Ara Pido kommer förbi under intervjun, hejar och konstaterar att han gjort en bra rekrytering av Mike. 32-åringen har tidigare jobbat som nattklubbschef i Stureplansgruppen och därefter på bokningsbolag och som turnéledare åt både svenska och utländska artister. Sedan i julas är han klubbansvarig på Domino.

– Jag har ett stort kontaktnät som gör det enklare att få hit stora artister. Ska en sådan här satsning gå hem i en mindre stad är de riktigt stora artisterna en förutsättning för att få publiken att komma. Jag är glad över att Ara ger mig så fria händer, säger Mike själv.

Martin Jensen

DJ:n och musikproducenten Martin Jensen har på rekordtid blivit en av Danmarks största artister.

Hitlåtarna "All I Wanna Do", "Middle Of The Night", "Solo Dance" och "After Night" har alla miljontals lyssningar på Spotify och de spelas flitigt i radio.

Jensen turnerar över hela världen och gör ett stopp på Dominos ettårsfest i Nyköping nu på lördag den 7 juli.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/NöjeMusiknöje
Relaterat