Urban Westberg, Anders "Myggan" Carlswärd och Robert Oknefjell i bandet Bad Möthertrückers som arrangerar en minifestival på Lotsen på fredag. Saknas på bild gör fjärde medlemmen Robin Folcke. Foto:

Endagsfestival med trucktema

NYKÖPING

Vad gör man om det musikaliska utbudet känns klent? Nyköpingsbandet Bad Möthertrückers startade Trückfestival, en endagsfestival som ser dagens ljus på Lotsen i Nyköping nu på fredag.

Tanken från allra första början var att arrangera en hamnfestival i flera dagar.

– Men det visade sig vara enklare att hålla sig till en kvällsfestival så vi testar och ser hur det går, blir det succé får vi utöka nästa år. Hamnen har gott om plats, säger Anders "Myggan" Carlswärd som i likhet med övriga bandmedlemmar tror publiken uppskattar festivalmöjlighet utan att för den sakens skulle behöva sova i tält.

– Både vi och vår publik har nog tältat klart, konstaterar Urban Westberg.

Bad Möthertrückers har bjudit in ytterligare två lokala band till kvällens spelning, Tribute League och Jonas Sundström & the blues bars.

– Det blir en skön blandning av ösig, punkig rock'n'roll, blues och 70- och 80-tals covers, säger Robert Oknefjell.

Att Trückfestivalen krockar med Junikalaset på Tovastugan tror Bad Möthertrückers egentligen inte.

– Det är lite olyckligt att båda evenemangen är samma kväll. Men samtidigt tror vi att Nyköpingspubliken gillar att det händer grejer så förhoppningsvis räcker publiken till oss alla, säger Urban Westberg.

Läs mer om dessa ämnen

Musiknöje