Anne Holmer, dirigent i Filharmoniska sällskapet.   Foto:

Filharmoniker ­laddade ­till tänderna

KULTUR&NÖJE

På lördag har Filharmoniska sällskapet i Nyköping sin första konsert i Culturum för året. Repertoaren sträcker sig från barock och wienklassicism och orkesterns egna solister står i centrum, berättar dirigent Anne Holmer.

Berätta om lördagens konsert!

– Det är vår cellist Tomas Hänström, till vardags lärare på Omega, som har fått fria händer att sätta ihop konserten där våra egna solister lyfts fram. Vi börjar med Vivaldi med Conzerto Grosso med fiol, cello och två horn och oboer som solister. Sedan fortsätter vi med Bachs son Johann Christian Bach, där det är flöjt, oboe, cello och fiol som är solister. Därefter bjuds det på Quantz och Haydn.

Ni spelar utan dirigent?

– Precis, jag sitter denna gång i orkester och det blir en stor utmaning för oss alla! Men jag är inte orolig, alla solister har övat som bara den och vi känner oss väldigt taggade!

Ni gästas även av elever från kulturskolan, berätta!

– Vivaldiensemblen kommer att spela i foajén före konserten och tillsammans med oss i den inledande delen.

Har ni fler konserter inplanerade?

– Den 17 mars får vi fint besök av 17-årige underbarnet Johan Dalene och Daniel Thorell som spelar Brahams dubbelkonsert. Johan gör just nu kometkarriär i USA så det lär bli sista gången han kommer hit, han kommer vara helt uppbokad framöver.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

CulturumMusik
Relaterat