Baltic Harmony framför låten ”Don’t sit under the apple tree with anyone else but me” under 2017.  Foto:

Fin placering för Baltic Harmony i barbershoptävling

Nyköping

Barbershopkören Baltic Harmony från Nyköping blev tvåa i sin klass under de nordiska mästerskapen i Karlstad.

Mellan den 10 och den 12 maj hölls de nordiska mästerskapen i barbershop. Det var i Karlstad som tävlingen ägde rum. Kvinnokören Baltic Harmony från Nyköping kammade inte bara hem en andraplacering i sin klass, utan även utmärkelsen ”most improved chorus”, för sitt framträdande bestående av två Frank Sinatra-låtar.

– Det känns jätteroligt att få en så fin placering. Det blir som ett kvitto på allt det hårda arbete vi lagt ner, berättar körmedlemmen Marita Mård.

Baltic Harmony tävlade i klassen för små körer, med upp till 30 deltagande sångare.

– I år var vi 23 sångare på scenen, fem färre än förra året, vilket gör rätt stor skillnad. Därför har vi lagt stor vikt på att utveckla varje individuell röst, säger körens dirigent Hanna-Märtha Bergström.

År 2017 hamnade kören på en tredjeplats i sin klass. Trots framsteg både poäng- och placeringsmässigt menar Hanna-Märtha på att den största skillnaden ligger i körens självförtroende.

– Man kan ibland känna sig liten i tävlingssammanhang, just för att det finns så enormt många duktiga körer som tävlar. Men i år njöt verkligen kören och hade roligt på scenen, då känns det extra härligt att belönas med en fin placering, berättar Hanna-Märtha.