Tidigare i veckan gjorde P4 Sörmland ett inslag om konkurshotade föreningen Ung kraft i Nyköping, som bland annat tillhandahåller replokaler på Slakthuset. Inslaget handlade i stort om alla de lokala band som riskerar att stå utan replokal om Ung krafts verksamhet går i graven.

Studieförbundet NBV:s verksamhetsutvecklare Bengt Åke Ohlsson intervjuades av P4 Sörmland i inslaget och uttryckte där en oro för att även eleverna på Nyköpings folkhögskolas musikerlinje, som också nyttjar replokalerna på Slakthuset, kan komma att uppleva påfrestningar. Annika Nyberg, som är rektor på folkhögskolan, är inte lika orolig.

– Eleverna kommer inte hamna i kläm. Det kan innebära att vi behöver byta replokaler under pågående termin, och det är såklart jobbigt, men värre än så är det inte, säger hon.

Artikelbild

| Annika Nyberg, rektor på Nyköpings folkhögskola.

Enligt Annika Nyberg finns det andra tänkbara alternativ där eleverna kan repa men det vill hon inte kommentera i nuläget.

– Nej, det vill jag inte gå in på förrän det här är klart. Det är ju inte uteslutet att vi kan vara kvar på Slakthuset, vi behöver fortfarande prata med fastighetsägaren SBB om det, säger hon.

Hur har eleverna reagerat på det här?

– Det finns ingen oro bland våra elever. Jag har pratat med dem och upplever att de tar det här med ro.