Panetoz aktuella med både ny musik och en lång sommarturné.

Folkkär kaoskvintett gör turnéstopp i Nyköping

Kultur & Nöje
annons

Nåväl, det rör sig om kaos i positiv bemärkelse – kreativt kaos som gruppen Panetoz kallar det. Just nu är de aktuella med ny musik och en sommarturné står i startgroparna. Nyköping är en av de utvalda städerna.

Det är samba, med en tydlig blinkning åt Brasilien, som står i fokus när femmannagruppen Panetoz nu presenterar vad man arbetat med den senaste tiden.

Gruppen kallar det för "Maj Life", en kampanj där de släppt en ny låt varje fredag i maj. Senaste låten, som släpptes i dag, är "Funk do Suécia".

– Precis som med "Limbo" är "Funk do Suécia" en låt som tar oss tillbaka till en musikstil som inspirerat oss mycket genom åren, säger bandmedlemmen Pa Modou Badjie, i ett pressmeddelande.

Gruppen är känd för sin festglada musik, inte minst låten "Dansa pausa", och bjuder inte sällan upp till dans i publiken. Så här såg det ut när gruppen överraskade stockholmsborna med en flashmob i tunnelbanan:

I dag är det dessutom turnépremiär för gruppen – en turné som kommer pågå ändå fram till september med en rad besök runt om i Sverige. Nyköping finns med på listan, med ett besök den 5 augusti i samband med Nyköpings Festdagar.

Det är inte första gången som Panetoz bjuder upp till show i Nyköping. Sommaren 2015 var de i stan, då också under Nyköpings Festdagar.

Då såg det ut såhär:

Panetoz

Bildades 1997 i Jordbro, Stockholm.

Består av Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Pa Modue Badjie, Njol Badjie och Daniel Nzinga.

Gruppen beskriver själva sin musik som grundligt förankrat i afrikansk highlife. "Levande, organiska beats blandas med klockrena melodier och så ovanpå allt en stor dos glädje."

Kommer till Nyköping den 5 augusti.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingDans Kultur/NöjeMusikfestdagar
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka