Göran Liljeberg utökar bildsortimentet.

Göran Liljeberg ny Hasselbladsambassadör

KULTUR&NÖJE

Västerljungsfotografen Göran Liljeberg har tagit insekterna till folks hjärtan med sina detaljerade fotografier. Nyligen utsågs han till ambassadör för kameratillverkaren Hasselblad. På fredagen släpptes också hans nya kollektion, med mineraler och kristaller i fokus.

Berätta om ditt uppdrag för Hasselblad!

– Hasselblad behövde något nytt, häftigt motiv som kunde visa potentialen i deras nya multi-shot kamera. Det blev en bagge från oss och för mig en dag i deras studio i Göteborg. Jag bidrog med ljussättning, teknik för stacking­ och baggen, deras maxade kamera gjorde resten! (Läs mer om hur det hela gick till på Hasselblads blogg)

Vad hade du för förväntningar?

– Tekniken med multi-shot är superhäftig och ger en väldigt bra färgåtergivning. Kameran överträffade alla mina förväntningar. Trots oerhört­ komplicerad teknik var den mycket lätt att arbeta med.

Överger du Nikon nu?

– Nej, båda systemen har sina fördelar. Men jag är rätt sugen på att skaffa en Hasselblad också!

Berätta om dina nya kristallbilder som lanserades i fredags!

– Det var dags att prova något nytt! Mineraler har ju en mångfald och variation precis som insekterna. Detaljerna på en kristall blir väldigt häftiga när man förstorar med den teknik­ jag fotar med. Jag har själv samlat på stenar och mineraler för många år sedan och nu har intresset väckts till liv igen. Döttrarna som har koll på trender säger att mineraler och stenar är en stor ny inredningstrend 2018 så vi hoppas det!

Du befinner dig just nu i Paris, vad gör du där?

– Vi ställer ut våra bilder på Maison&Objet, en av Europas största inredningsmässor med en stor internationell publik, det är tredje året vi är här. I vår blir det mässor i London och Amsterdam och Paris igen efter sommaren. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt sortiment så det kommer komma fler nya motiv framöver, så håll utkik!

Läs mer om dessa ämnen

VästerljungFotografering