Nyköping Gospel Group ställer till med fest på Nyköpings Teater nu på söndag. Foto:

Gospelfest med gäster på Teatern

MUSIK

På söndag blir det gospelfest på Nyköpings Teater. Nyköping Gospel Group intar scenen tillsammans med gästartister.

Mats Järpehag, körledare i Nyköping Gospel Group, är laddad inför konserten nu på söndag.

— Vi har haft det som tradition att köra en gospelfest på teatern varje höst. I år har vi ett sjumannaband med en blåssektion med lokala musiker med på scen och det tillför verkligen ytterligare en dimension till musikstilen, säger Järpehag.

Berätta mer om konserten!

— Det blir en blandning av traditionell amerikansk gospel, den som alla som sett filmen "En värsting till syster" känner igen och mer modern soulinspirerad gospel, säger Järpehag.

Kören har under veckan finslipat formen med två norrländska gospelprofiler, som också förstärker kören med sina röster nu på söndag.

— Det är Karin och Jonas Öberg från Örnsköldsvik. De har försett oss med låtmaterial och vi kommer hela lördagen repetera med stor fokus på röster, dans och scenspråket, allt för att få det så bra som möjligt inför konserten på söndag.

Vad är det som gör gospel så speciellt?

— Jag tycker det är en musikstil som många kan ta åt sig, det är svängigt och uttrycksfullt att lyssna på. Jag tror också det syns att man har kul när man sjunger. visst är det kyrkliga texter, framförallt om glädje, men oavsett vad eller vem man tror på kan man ta till sig musiken, säger körledaren.

Var kan man se er härnäst?

— Vi sjunger på julkonserten med gospelartisten Samuel Ljungblad i Culturum den 8 december.

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping CentrumMusik