• Renaida på scen i Gnesta. Foto:
  • Renaida på scen i Gnesta. Foto:
1/

Kulturskolans Dag: Idol-Renaida tog plats på scenen

Gnesta
annons

Det var full fart på Elektron i Gnesta på lördagen. Under Kulturskolans dag var allt ifrån eldslukare till stjärnskottet Renaida på plats.

— Fokus just nu ligger på att skriva egna låtar, säger Renaida Braun som precis blivit signad och satsar på att släppa sitt första album senare i år.

Men på lördagen tog Nyköpingsbon en paus från musikstudion. Idolstjärnan, bandet Work It Out, AfghaniRockers och flera av Kulturskolans musikanter stod på scen under Kulturskolans Dag i Gnesta som firade fem år. Kommunen firar även 25 år.

— Vi har valt att slå till extra mycket i år och göra eventet lite större än vanligt, säger kultursamordnare Carina Nilsson, som bjudit in Idolen.

Och den ballongpimpade scenen får Renaida att minnas tiden innan genombrottet då skolkonserter, multikulturella dagar och karnevalstider var tillfällen att stå i rampljuset.

— Det är så här det börjar, säger hon och mamma Helen instämmer.

— Det låter precis som när hon gick i skolan, säger hon om musiken som hörs genom logens väggar.

När Renaida tar plats på scen, sitter många spända och nervösa barn i publiken. Flera av dem väntar på sin tur att kliva upp på scenen för att träda in i Harry Potters värld.

Men Jenny Grahl Norlander är inte en av dem. Hon är där för att se sin idol. Under Renaidas sista låt, Rihannas We Found Love, kliver hon även upp på scen.

— Det var obeskrivligt, säger en glad 14-åring med teatersminkat ansikte.

Hon och hundratals andra barn besökte sminkbåset, fiskdammen och pysselhörnan på Elektron under dagen.

— Det är nästan slut på allt material redan, efter två timmar, säger Maria Westerberg som är omringad av barn, färgglada tiaror, trollspön och fantasifigurer.

annons

Mest delat denna vecka