Jack Vreeswijk kommer till Skottvång i helgen.

Jack Vreeswijk laddar med kaffe inför Skottvång

Skottvång

Han är vissångare och kompositör med fyra kritikerrosade album bakom sig. Som son till smått ikoniska Cornelis Vreeswijk har musiken kommit och gått i hans liv men sedan mitten av 90-talet har Jack spelat flitigt både sin egen och sin fars musik. På lördag kommer han till Skottvång.

Under hösten har han turnerat tillsammans med Cajsa-Stina Åkerström på utsålda konsertplatser. Nu fortsätter han våren på egen hand och till helgen uppträder han på Skottvångs Grufva i de djupaste sörmländska skogarna.

Vi fick några ord med den omtyckta visartisten.

Har du en egen favoritlåt som du gillar lite extra att spela live?

— Oj, svårt att välja. Finns ju många som jag gillar. Men jag har med mig Love Thulin på gitarr och han är otroligt bra på att lira bluegrass så när vi kör en variant av ”Rosenblad Rosenblad”, ja, då blir det riktigt bra.

Skottvångs Grufva har vunnit pris som ”Årets livescen” och du har själv spelat där förut, vad tycker du om att spela där?

— Det är en kombination. Platsen är så läcker där den ligger, atmosfären är bra och Maria (Maria Bystedt, ägare av Skottvångs Grufva) och personalen är grym. Och sedan är ljudet jäkligt bra. Då blir det fantastiskt bra!

Hur förbereder du dig inför en konsert?

— Haha, nu har jag blivit äldre så det blir ingen öl och cigg längre, sådant har jag slutat med, utan nu blir det kaffe och mineralvatten. Jag skriver alltid låtlistan en stund innan så slipper jag tänka på den. Sedan pirrar det lite också, men det är så det ska vara. Då blir kvällen bra.

Och vad kan vi förvänta oss av lördagskvällen?

— Publiken kan förvänta sig en musikalisk resa, både min egen och farsans. Sen blir det lite Taube också. Lite nytt, lite gammalt. Lite visa. Lite bluegrass och lite blus. Mycket musik helt enkelt.

Vreeswijk på Skottvång

När: 3 februari kl. 20.00

Var: Skottvångs Grufva utmed Väg 223, Gnesta kommun.

Nästa konsert på Skottvångs Grufva är den 10 februari och då uppträder Maia Hirasawa.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur NöjeSkottvångMusik
Relaterat