• "Jag tror at min publik har längtat efter att få se mig göra någonting sådant här, då vill man också hinna med så mycket som möjligt på den tiden. Förhoppningsvis blir det en fortsättning på det här längre fram", säger Jessica Andersson. Foto:
  • Jessica Andersson i Melodifestivalen tidigare i år. Foto:
1/

Jessica Andersson dejtar Nyköping i ny turné

NYKÖPING

Schlagerdrottningen Jessica Andersson har stått i rampljuset sedan 2002 men aldrig gjort en soloturné – förrän nu.

Hela 35 stopp väntar för showen "På dejt med Jessica Andersson", i februari kommer hon till Nyköping.

Hon har en lång rad hits på sitt CV och har tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger. Trots det har Jessica Andersson aldrig gett sig ut på en egen turné tidigare.

– Det har inte funnits tid, men det har funnits en tanke inom mig sedan 2010 att göra någonting i eget namn, säger Jessica Andersson.

"På dejt med Jessica Andersson" beskriver hon som en intim resa genom sitt liv.

– Jag ska försöka bjuda på mig själv, saker som har hänt genom mitt liv som har varit glädjande, men också ta ner det lite, säger hon.

Vilka delar har varit tunga?

– Jag är inte mer än människa, det är klart att jag bär på en del sorg, men jag vill inte att folk ska gå från föreställningen deprimerade. Men man vill inte glömma bort de tunga delarna i sitt liv, säger hon.

En perfekt dejt tycker hon själv är när man får möjlighet att lära känna människor på djupet – någonting hon själv fick uppleva för två år sedan när hon träffade sin nuvarande partner Johan. Det var kväll full av goda samtal och vitlöksmarinerade havskräftor.

Även om skaldjuren uteblir på den här turnén, kommer blir det en möjlighet att lära känna Andersson ordentligt.

– Jag har faktiskt varit dålig på att dejta själv tidigare, därför känns det aktuellt att göra det nu, med massa människor, säger hon och skrattar.

I och med turnén står det även klart att Jessica Andersson släpper nytt material. Senare i oktober kommer singeln "Go slow", som bjuder på samma festkänsla som hennes senaste Melodifestivalbidrag "Party voice".

– Förutom vinsten 2003 är det här året mitt bästa "Melloår", jag trivdes så med mig själv i februari och den låten har fått ett enormt mottagande. Det är alltid svårt att följa upp en hitsingel, men det måste man göra förr eller senare. Den här låten går i samma anda som "Party voice", den är väldigt käck, glad och radiovänlig, en modern partylåt, säger Jessica Andersson.

Den 17 februari kommer Andersson till Nyköping.

Fakta: Jessica Andersson

Jessica Andersson föddes 1973 och bor i Trollhättan.

Fick sitt genombrott i 2002 när hon medverkade i TV3:s "Fame factory". Hon har tävlat sju gånger i Melodifestivalen. 2003 vann hon Melodifestivalen med duon Fame, och kom femma i Eurovision Song Contest.

Vann även TV4:s "Let's dance" 2011, och har medverkat i Diggiloo-turnén i 13 år.

2009 gav hon ut den självbiografiska boken "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Samma år gav hon även ut sitt debutalbum "Wake up".

Nu är hon aktuell med sin första egna turné.

Turnédatum: 1/2 Göteborg, 2/2 Nässjö, 3/2 Norrköping, 8/2 Karlstad, 9/2 Åmål, 10/2 Trollhättan, 15/2 Bollnäs, 16/2 Eskilstuna, 17/2 Nyköping, 22/2 Borås, 23/2 Värnamo, 24/2 Växjö, 1/3 Örebro, 2/3 Stockholm, 3/3 Lidköping, 8/3 Karlshamn, 9/3 Malmö, 10/3 Ystad, 15/3 Jönköping, 16/3 Halmstad, 17/3 Helsingborg, 21/3 Gävle, 22/3 Örnsköldsvik, 23/3 Sundsvall, 24/3 Östersund, 29/3 Skövde, 30/3 Kalmar, 31/3 Varberg, 4/4 Mariehamn, 5/4 Motala, 6/4 Karlskrona, 7/4 Kristianstad, 12/4 Luleå, 13/4 Skellefteå, 14/4 Umeå.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

nyköpingKonsertKultur/Nöje
Relaterat