Rasmus Kellerman ger sig ut på soloturné och stannar till för spelning på Fåfängan i sin gamla hemstad Nyköping nu på fredag. Foto:

Kellerman inleder sommaren på Fåfängan

NYKÖPING

Det har hunnit gå tio år sedan Rasmus Kellerman, sångare och låtskrivare i Tiger Lou, senast stod på scenen i hemmastaden Nyköping. På fredag gästar han Fåfängan som samtidigt sparkar i gång sitt sommarprogram.

En intim och akustisk kväll öppnar sommarens program på Fåfängans kultur och trädgårdscafé i Nyköping. Det har gått 10 år sedan Oxelösunds- och Nyköpingsfostrade Rasmus uppträdde på hemmaplan. Den gången var det med Tiger Lou där Kellerman är både sångare och låtskrivare.

År 2009 gjorde Tiger Lou sitt sista framträdande, sedan följde en sju år lång tystnad för bandet. Då passade Rasmus på att släppa sin soloskiva ”The 24th” som kom 2010. 2016 återförenades Tiger Lou och bandet släppte albumet ”The Wound Dresser”.

Men fredagen handlar helt och hållet om Rasmus Kellerman och en exklusiv spelning på den lilla trädgårdsscenen vid Fåfängan. Stoppet är ett av tre, övriga städer som gästas på turnén är Malmö och Stockholm.

Kellermans konsert blir också startskottet på sommarens program hos Fåfängan.

Rasmus Kellerman ger sig ut på soloturné och stannar till för spelning på Fåfängan i sin gamla hemstad Nyköping nu på fredag. Foto:

– Vi ville starta sommaren med lokal anknytning och det har ju verkligen Rasmus som dessutom är en fantastisk musiker! Vår scen passar för små avskalade konserter och fredagens spelning är helt akustiskt vilket vi tror kommer bli perfekt. Rasmus tar med hela sin låtskatt så det blir helt säkert en spännande kväll, säger Magdalena Denoch i Fåfängans programgrupp.

Sommaren bjuder på flera konserter, Love Antell, Anna Stadling och Christian Kjellvander besöker scenen i juli.

– Kjellvander ringde själv och frågade om han fick komma tillbaka. Han spelade här på en utsåld konsert för två år sedan och tyckte verkligen om publiken, det är vi så klart extra glada för, säger Magdalena Denoch som också tipsar om att det vankas allt från visstuga till musikworkshop och endagsfestival.

Senare i sommar spelas årets upplaga av den populära cabarerevyn, det blir jazzkväll, barnteater och precis som tidigare år även flertalet humorshower. Och yogakvällar i trädgården.

– Vi försöker ha ett brett program som ska nå många! Mixen i år känns väldigt bra, nu hoppas vi att vädret är på vår sida så publiken kommer, säger Magdalena Denoch.

Rasmus Kellerman

Kellerman är för de flesta mest känd som sångare och låtskrivare i Tiger Lou, men har även ett förflutet i Nyköpingsbandet Music By Em, Araki, Las Puertas och även som soloartist.

Konserten på Fåfängan är den 8 juni klockan 18.00.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

KonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat