• På fredagen avslutades första veckan av Bryggeriets konstkollo med vernissage. Foto:
  • Clara Dagander och Vesper Tallving på sitt och de andra kollobarnens vernissage. Foto:
  • Träskulpturer har också vuxit fram under kolloveckan. Foto:
  • Och självporträtt, som barnen målat under ledning av konstnären Susanne Öjert. Foto:
1/

Konstkollo med välbesökt vernissage

NYKÖPING

Dekorationsmåleri, möbeltapetsering och improvisationsteater står på schemat när Bryggeriets konstnärer arrangerar konstkollo i två veckor.

16 deltagare fördelade på två grupper har varit med på veckans konstkollo i Bryggeriområdet i Nyköping som fortsätter även under nästa vecka.

Konstkollot har funnits sedan 2008 och riktar sig till barn mellan nio och tolv år. Under en veckas tid får de prova på olika aktiviteter hos konstnärerna som håller till på området.

Eleverna har denna vecka bland annat fått måla pallar tillsammans med konsthantverkaren Marja Fiander, hos möbeltapetserare Ulrika Voksepp har de sedan sytt sittdynor till pallen och i torsdags fick de testa improvisationsteater med skådespelerskorna Anna och Jenny Frölander från Propellerteatern.

– Det är jätteroligt att vara på konstkollo. Man får göra så mycket olika saker, säger 9-åriga Vesper Tallving som allra mest gillar att måla, skulptera och spela teater.

Varje vecka avslutas med högtidlig vernissage för släkt och vänner och invigningstalare från Kultur- och fritidsnämnden och Sörmlandssparbank som är medarrangörer.

Missa inte SN:s bildspel från första veckans vernissage på sn.se.

Läs mer om dessa ämnen

BryggerietKonstKultur