Kristin Gunnarsson, till höger, och Tina Säther drar åter upp scendörrarna på Träffens utomhusscen. Senaste gången var sommaren 2014. Foto:

Lokal artistduo tillbaka med allsång Träffen

Kultur & Nöje

Tre år har gått sedan 2njoy, bestående av Nyköpingsborna Tina Säther och Kristin Gunnarsson, bjöd in till allsång på Träffen. På torsdag är det dags igen, med gästspel från några välkända ansikten. Utöver detta händer det mycket för duon, som lagt i en högre växel i verksamheten.

– Det känns jätteroligt att vara tillbaka, börjar Kristin Gunnarsson, när vi ses vid Träffens utomhusscen.

De senaste åren har 2njoy haft sin årliga allsång på Stora torget i Nyköping i samband med Festdagarna, men nu återvänder de alltså till Träffen.

– Det blir precis som vanligt, det är glädje som står i fokus, gemenskap och folklighet. Precis så som en allsång ska vara, säger Tina Säther.

De inbjudna gästartisterna är däremot nya i sammanhanget.

– Det är Thomas Di Leva och bröderna Rongedal som kommer vara med i år, som alla har hits i bagaget. Sedan har vi med en yngre lokal talang också, som heter Stina Andersson, säger Gunnarsson.

– Och så har vi ju även världens bästa sidekick med oss, Curre Lundmark, flikar Säther in.

Hur upplever ni att Nyköpingspubliken brukar svara på den här typen av evenemang?

– Enormt bra, det är bara att titta på Pride och Festdagarna. Det känns som att Nyköping sluter upp när det händer något i stan. Det är ju också förutsättningen för att man ska fortsätta, säger Säther.

Vilken allsångsmusik brukar fungera bäst i här?

– Det är ju sådana låtar som alla kan. Det får inte vara för nytt. Vissa nya låtar har vi i och för sig tagit med, radioplågor som ingen kan ha missat, säger Gunnarsson.

Det kan dyka upp lite allt möjligt i repertoaren, förklarar dem – 50-talsmusik, kanske en och annan Frank Sinatra-låt, lite spanska influenser, schlagerdängor, Evert Taube, med mera.

2njoy

Showgrupp från Nyköping som utgörs av Tina Säther och Kristin Gunnarsson.

Har varit verksamma sedan 2008.

Uppträder uppskattningsvis 150 dagar om året, under galor, för företag och i egna shower.

Aktuella i Nyköping med "Allsång med 2njoy" på Träffen nu på torsdag, som är en del av Gästabudsåret 2017. Entrén är gratis.

Årets allsång är del av ett nytt projekt som 2njoy startat i gång – en miniturné där gruppen rört sig utanför Nyköping. I juni gästade de Västerås och längre fram i sommar, i augusti, blir det allsång i Eskilstuna. Planen är att turnén ska växa ytterligare till nästa år.

– Då är ambitionen minst sex städer, det är vårt mål. Vi är ute nu och rekar och för diskussioner med andra städer, säger Säther.

Utöver det planerar Säther och Gunnarsson redan för vintersäsongen, där man också har ett nytt koncept på gång.

– På sikt vill vi få i gång en satsning som vi kallar för "Crazy christmas". Det kommer bli väldigt mycket ös, men artister som bjuder på sig själva, säger Gunnarsson.

Allsången med 2njoy börjar 19.00 på Träffen under torsdagen.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingTräffenKultur/Nöjeallsång
Relaterat