På Nyköpings teater kommer man att kunna se bland annat Carmen, La traviata och Karmelitsistrarna på bioduken under säsongen. Foto:

Föreställningar från Metropolitan sänds live på Nyköpings teater

MUSIK

Det är ny säsong för Live på bio. Folkets hus och parker arrangerar livesändningar från Metropolitan-operan till Nyköpings teater från och med säsongsstarten i oktober.

Igår släpptes biljetterna för säsongen 2018-2019 av Metropolitan-direktsändningarna från New York som arrangeras av Folkets hus och parker. Säsongsstarten blir den 6 oktober med föreställningen Aida med Anna Netrebko i titelrollen.

Direktsändningarna från Metropolitan har gjorts sedan 2006 och har setts av mer än 24 miljoner människor i 70 länder. I Sverige kommer föreställningarna sändas i 150 olika biografer över landet. I direktsändningarna kommer vi också få se Yannick Nézet-Seguins premiär som musikalisk chef på Metropolitan. Under säsongen dirigerar han sändningarna av La traviata och Karmelitisystrarna.

– Detta är en demokratisering, som skapar delaktighet och tillgång till scenkonst för alla i Sverige, oavsett var de bor, säger Calle Nathanson, vd på Folkets hus och parker.

I Nyköping är det ett samarbete mellan Nyköpings teaterförening, Folkets hus och parker och Nyköpings arenor som gör sändningarna möjliga. Under hösten och våren kommer de visa åtta operor, en teater och en balett.

– Det är fantastiskt att i samarbete kunna erbjuda opera i världsklass här på vår anrika teater i Nyköping, säger Anna Öhrner, kulturprogramsansvarig på Nyköpings arenor.

På Nyköpings teater kommer man, förutom säsongstarten kunna se bland annat Carmen, La traviata och Karmelitsistrarna på bioduken under säsongen.