Arrangörerna Johannes Bergman, Dystopi, Jesper Eberhardsson, Lilla Fröken Henrik och Melker Appel i Animal bjuder in till välgörenhetskonsert.

Musik­event mot självmord

Nyköping

Punk, metal, indie rock och hip-hop. På lördag bjuder fyra lokala Nyköpingsband in till välgörenhetskonserten Copter på Propellerteatern. Alla pengar går oavkortat till den ideella organisationen Suicide Zero.

Varför gör ni detta?

– Hela eventet uppkom mer eller mindre för att vi ville spela musik för publik. Vi drog ihop de band vi gillar och kom ganska snabbt fram till att vi gör inte gör det här för pengars skull. Därför bestämde vi oss för att det ska vara frivillig entré, det vill säga man får betala vad man vill. Alla pengar vi får in går oavkortat till antisuicidorganisationen Suicide Zero. Vi tycker de känns seriösa och de jobbar för en bra sak, att minska antalet självmord, säger Melker Appel som utgör enmansorkestern Animal.

Berätta om namnet, Copter!

– Det är egentligen en ordlek, en slags förkortning på helikopter. Vi vill hjälpa till att få snurr på Propellerteatern som kulturhus och även lyfta oss själva som band samtidigt som vi gör en insats för Suicide Zero.

Vilka band spelar?

– Jaded Faith spelar progressive metal, Lilla Fröken Henrik spelar indie rock och pop, Dystopi är punkbandet och mitt eget band Animal spelar hip hop. Det kommer med andra ord att finnas någonting för alla smaker så man lär inte bli besviken om man kommer på lördag, säger Melker Appel.

Om man vill betala entré, hur gör man då?

– Vi tar kontanter eller swish i dörren. Kommer man på att man vill betala efteråt finns en länk direkt till Suicide Zero i FB-evenemanget som heter Copter.

Copter

Var: Propellerteatern i Nyköping

När: 3 mars klockan 20

Entré: Frivillig, alla pengar går oavkortat till Suicide Zero.

Läs mer om dessa ämnen

MusikVälgörenhet