• Sisters of Souls musikalskola hade stor show på Nyköpings teater i går kväll. Foto:
  • Miranda Fredriksson lyfter Clara Thell i sketchen Kungarna på fortet. Foto:
1/

Musikalelever intog Nyköpings teater

NYKÖPING
annons

Efter åtta dagars intensiv träning mötte de 23 eleverna i Sisters of Souls Musikalskola i Nyköping äntligen publiken på onsdagskvällen.

En febril aktivitet rådde under onsdagseftermiddagen i logerna på Nyköpings teater. Hår flätades, sminkningar finslipades, liksom otaliga inrepeterade nummer. Eter åtta dagars intensiv träning och planering av kvällens show var det äntligen tid för eleverna i sommarens sista musikalskola att kliva på scenen.

— Eleverna bygger showen med oss under de åtta dagar som kursen pågår. Sång, dans och teater mixas och sedan sätter vi samman de bästa bitarna till själva showen. Alla är bra på olika saker och det är det som gör det så kul att jobba med musikaler i det här formatet, berättar Anna Edman som tillsammans med Linda Pröjtz Ålund står bakom Sisters of Soul.

Duons Musikalskola firar 20-års jubileum i år och intresset för att delta har liksom tidigare år varit stort bland sommarlovslediga barn och ungdomar i Nyköpingstrakten. Repetitionsdagarna har bjudit på rejält med svett, skratt och så klart även förväntan.

— Vi har haft totalt 46 elever i skolan den här sommaren, första halvan gick sin kurs direkt efter skolavslutning och det sista gänget nu i slutet på sommarlovet. Det är stort att få göra en sådan här uppsättning i en lokal där det finns allt från en stor riktig scen, till loger och som nu i kväll även en entusiastisk publik, säger Anna Edman och får medhåll av åttaåriga Clara Thell som var med för första gången.

— Första gången jag öppnade dörren blev det väldigt pirrigt för där var ju en väldigt stor scen som jag såg. Det var lite svårt att tänka ut hur vi skulle göra showen men när vi tänkt massor med minuter kom vi på hur vi skulle göra. Och showen var sedan bara väldigt, väldigt roligt att göra även om det var nervöst i början, avslöjar hon.

Artisterna i musikalskolan är alla mellan 8 och 13 år och de har själva stått för en stor del av showens regi. Garderober i hemmen har också länsats i jakten på de perfekta scenkläderna. Avlagda sjalar, kepsar och tidstypiska kläder från 1960-talet har dammats av och tillsammans med mer nutida accessoarer fått nytt liv i showen.

— De är oerhört kreativa och har bland annat gjort egna parodier på kända tv-program och fixat koreografi till såväl danser som sångframträdanden, säger Edman.

Musikalskolan tar sikte på en fortsättning.

— Absolut, de här 20 åren har gått av bara farten. Både jag och Linda får en otrolig kick av att jobba med barnen och ungdomarna som är fantastiskt duktiga, så vi kör absolut musikalskola igen även nästa år, säger Anna Edman.

annons

Mest delat denna vecka