Nic medger hjälp från Sounds

Kultur & Nöje

Nyheten om att det skulle vara Sounds-medlemmarna Maja Ivarsson och Felix Rodriguez som skrivit Nic & The Familys sommarplåga "Hej hej Monika" under pseudonymerna Nancy Blond och Joey Demo, kom för några dagar sedan. Nu har Nic själv kommenterat det hela.
- Jag hade haft några textrader i skallen sedan jag gick i högstadiet. Men eftersom jag inte kan ta ett ackord fick jag hjälp av Maja och Felix med strukturen i ett par låtar, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Han är själv med i Teater Inkompetent som tidigare har samarbetat med Sounds och han beskriver låtskrivandet som en del i ett utbyte av tjänster. Han har själv tidigare gjort två videor åt Sounds.
I nästa vecka släpps Nic & The Familys fullängdare "Hej hej skiva" som består av 14 låtar, bland dem självklart "Hej hej Monika" samt den kommande singeln "Hej det är Nic...klick!". Den sistnämnda beskriver han som en spontan, jättelätt glad melodi. Skivan har spelats in hemma hos honom, allt för att få fram det enkla och spontana soundet. (TT Spektra)