Leif ”Biggo” Birgersson utlovar en galakväll med rejäl hitkavalkad.  FOTO: PRESSBILD

Nostalgiafton på teatern

NYKÖPING

Världens i särklass bästa konsert utlovas på Nyköpings teater nu på fredag. I alla fall om du gillar 60-talsmusik som Pat Boone, Roy Orbison, Floyd Kramer, Emile Ford, The Beatles, Elvis Presley och Little Richard.

– Alltså det är ju bara ett axplock! Vi har en repertoar bestående av 70 superhits och jag vågar säga, även om nu vissa kanske tycker jag är framfusig, att det kommer bli en konsert man sent ska glömma. Alla kan låtarna! De känner igen dem direkt. Och vi vill gärna att folk sjunger och klappar med, säger Skarabon Leif ”Biggo” Birgersson, kapellmästare, basist och sångare i Biggo Music Band som även har en sörmlänning med i uppsättningen musiker.

– Nicklas Boman är från Katrineholm och det är en riktig fena. Han är så skicklig att publiken brukar ställa sig upp och det har jag själv aldrig varit med om trots att jag varit i branschen i mer än femtio år, varav många i legendariska dansbandet Tötas, avslöjar ”Biggo” som kör sin show ”Ljuva 60-tal” för sjätte året i rad.

Vad är det som gör 60-tals låtarna till odödliga klassiker?

– Först och främst kvalitet, det är inget blipp och blopp utan melodier och texter med mening. Sedan är det nog också på det viset att vi killar, som kanske är de stora entusiasterna för genren, köpte våra första plattor samtidigt som den första bilen och fick lägga stålarna på bensin istället. Så den musiken vi gillade fram till den dagen bilen kom är den som gäller än i dag..hahaha!

60-talets bästa låt då, går det att välja?

–  Helt jädra omöjligt, de är hits allihop! Det är det som är så tacksamt, att låtskatten är så stor att man får lägga Chuck Berry som extranummer!

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/Nöjeteater
Relaterat