Nyköpingsartisten Renaida Braun tog sig hela vägen till final i Melodifestivalen 2018.

Nu är Mellobiljetterna till Rosvalla släppta

NYKÖPING

På onsdagen släpptes biljetterna till Melodifestivalen 2019. I mars kommer turnén till Nyköping som är värd för Andra chansen.

Göteborg, Malmö, Leksand, Lidköping, Nyköping och Stockholm står som värdar under Melodifestivalturnén 2019.

Varje deltävling startar med ett genrep på fredagen, följt av matinéföreställning på lördagen innan kvällens tv-sändning där artisterna gör upp om de åtråvärda biljetterna till finalen i Friends arena den 9 mars.

Helgen före, den 2 mars, delas de absolut sista finalplatserna ut i Andra chansen, som avgörs i Rosvalla arena i Nyköping.

Priserna för en biljett till Andra chansen varierar från 262 kronor på läktarplats under genrepet till 905 kronor för en parkettplats under sändningen.

I fredags offentliggjordes programledarna till årets musikfest. Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer kommer leda tittarna och besökarna genom den sex veckor långa turnén.

Enligt Aftonbladet är segrarna i talangjakten P4 Nästa, The Lovers of Valdaro, klara som artister, liksom Arvingarna, Oscar Enestad, Wiktoria Johansson och Nano Omar.

Årets tävlings tredjeplacerade, John Lundvik, är även han pepp på att medverka. När SN träffade honom i samband med Star for Life in Concert på Träffen i Nyköping i höstas sa han att han just nu letar efter en lämplig låt.

Melodifestivalen 2019

2 februari, deltävling 1, Göteborg, Scandinavium

9 februari, deltävling 2, Malmö, Malmö Arena

16 februari, deltävling 3, Leksand, Tegera Arena

23 februari, deltävling 4, Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena

1-2 mars, Andra chansen, Nyköping, Rosvalla

Fredag 1 mars - Genrep

Lördag 2 mars - Matinégenrep

Lördag 2 mars - Andra Chansen

9 mars, final, Stockholm, Friends Arena

Biljetterna säljs via Ticketmaster.se

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/NöjeMelodifestivalen