Maria Lindh Isefält gick på audition inför musikalen West Side Story för två år sedan.  Foto:

Nymos söker nya stjärnor till årets musikal

Nyköping

Den 3 och 4 mars är det dags för audition till Nymos storsatsning, musikalen Madicken som har premiär på Culturum senare i höst. Rollerna är många och både barn, ungdomar, vuxna och seniorer efterlyses.

Hur många personer söker ni?

– I manuset finns 21 roller att besätta och utöver det kommer vi ha en stor ensemble som är med i olika scener. Förutom Madicken söker vi även Lisabeth, Abbe, Lus-Mia, borgmästaren, sotaren, Madickens föräldrar och så herr och fru Nilsson och alla de andra välkända karaktärerna. Barnrollerna och barnensamblen blir i dubbel uppsättning, exakt hur många platser ensemblen har vet jag inte just nu, vi får se lite hur vår koreograf Jenna Gillinger tänker sig det hela efter audition är klar, säger Henrik Lundh som är verksamhetsledare i Nymos.

Är det någon nedre/övre åldersgräns?

– På audition får alla som vill komma söka, det är öppet för alla att pröva.

Hur kom det sig att ni valde Madicken som årets musikal?

– Förra gången vi satte upp en musikal valde vi West Side Story som kändes ­väldigt aktuell som samhällsfråga. Då hade vi många ung­domar på scenen och en lite ­hårdare ton. Nu ville vi göra en riktig familjeföreställning, med många barn både på scenen­ och i publiken. Det var dags för en riktig familjeföreställning och då passar ju Madicken perfekt. Eva Westin regisserar, det är fjärde gången hon gör det för oss och det är ett samarbete som fungerar väldigt bra.

Hur förbereder man sig bäst för en audition?

– Man får välja en ­valfri text som ska spelas upp för oss i juryn under audition. Det kan vara en del ur en scen, en bok eller en dikt. Det är bra om man har förberett sig hemma så att man framför och agerar, inte bara läser innantill. Vi kommer att vara en vänlig och snäll jury så man behöver inte känns sig orolig.

Hur mycket tid ska man vara beredd att lägga på repetitioner om man får en roll?

– Får man en stor roll ska man räkna med mycket tid under hela perioden september till november, varje helg och kanske två kvällar i veckan. Sista veckan innan blir mycket för alla, även i ensemblerna.

När är premiären?

– I och med att vi har två barngrupper blir det också två premiärer, den första onsdagen den 7 november och den andra premiären fredagen den 9 november.

Två dagars audition

Audition kommer att hållas i Nymoslokalen, Behmbrogatan 5 (Bryggeriet), den 3-4 mars. De som anmäler sig kommer att kallas till en av dagarna.

Anmälan till audition måste göras senast den 28 februari. Uppge namn och ålder i anmälan. Adressen anmälan ska skickas till finns på www.nymos.se

Läs mer om dessa ämnen

NymosCulturum