Den 29 april kan Andreas Weise och Sonja Aldén ses och höras i Nyköping när de gör ett stopp med turnén Love songs.

”Om det är på riktigt, då blir det bra”

Nyköping

Det är inte bara vår utan också kärlek i luften denna alla hjärtans dag. Kanske kan känslan behållas ända till april, när Sonja Aldén och Andreas Weise tar turnén med kärlekssånger till Nyköping.

Kärlek är allt vi behöver, sjöng The Beatles. För sångerskan och kompositören Sonja Aldén var det självklart att följa med på turnén Love songs för att ge värme i en orolig tid.

– Som artist känner jag att det är något som jag har burit med mig hela vägen. Jag försöker få fram en ordentlig portion hopp, och det känner vi också att vi vill göra med den här turnén.

– Världen har alltid varit orolig på olika sätt, men nu hör folk mer genom exempelvis sociala medier och blir mer oroliga. Vi vill förmedla en känsla av vänlighet och hopp, säger Sonja Aldén.

Hon ser mycket fram emot att jobba med Andreas Weise.

– Vi är båda ganska breda i våra genrer och får spela på fler av våra strängar på ­turnén. Andreas är otroligt tonsäker, väldigt stabil, med en grym känsla i rösten. Han är inte rädd för stämmor och vi kan verk­ligen utmana oss själva.

Turnépremiären är i Söderhamn den 6 april. Sedan blir det bland annat konserter i Eskilstuna den 19 april, Katrineholm den 24 april och Nyköping den 29 april.

Att välja kärlekslåtar till en konsert som inte kan pågå i all evighet blir inte lätt.

– Det blir lite ”kill your darlings”. Vi får utgå från vad vi själva tycker om. Det finns några låtar som man inte kan komma ifrån: Roxettes ”It must have been love” och Whitney Houstons ”I will always love You”, till exempel, och Ted Gärdestads ”För kärlekens skull” som är en av våra absolut största kärlekssånger.

Sonja Aldéns fans lär också kunna se fram emot några av hennes egna kärlekssånger, som ”För att du finns” och ”Du är allt”.

– Det ska bli så roligt att få ta tag i de här fantastiska låtarna och utveckla dem med Andreas.

Konserten kommer inte bara att handla om lycklig kärlek.

– Några av de bästa låtarna är skrivna ur brustna hjärtan. Och kärleken kan också vara till en vän, en förälder eller ett barn, säger Sonja Aldén som hoppas att turnén ska ge publiken möjlighet till både skratt, fina minnen och kanske en och annan tår.

Den bästa kärlekssången är den som sjungs av någon som menar det, säger Sonja Aldén.

– Om det är på riktigt, då blir det bra. Då blir man drabbad.

Aldén och Weise

Sonja Aldén, välkänd som sångerska och låtskrivare i bland annat Melodifestivalen, kallas ofta ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”.

Andreas Weise slog igenom i ”Idol” 2010 och har blivit känd som sångare och låtskrivare inom bland annat swing och jazz.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingKatrineholmKonsertKultur/NöjeKärlekMusik
Relaterat