Foto:

Osläckbara ljus i mörka tider

GNESTA

Snön föll ymnigt – men inte Gnestaborna med den. Ett hundratal personer deltog i manifestationen för medmänsklighet på lördagen – bland annat via ett lämmelliknande fackeltåg.

Art Lab Gnesta, Långsjö teater och Lokstallet Gnesta anordnade på lördagseftermiddagen en manifestation för medmänsklighet i Gnesta. Huvudanledningen och poängen var mångfald, alla människors rätt till ett fredligt liv och där människor har rätt att framföra egna åsikter.

Samtidigt som snön föll ymnigt avgick klockan 16 ett fackeltåg, med stora och små deltagare, från Art labs lokaler på Bryggeriholmen, där det även bjöds på vernissage och en utställning med Meira Ahmemulic & Sophie Vuković. Promenaden gick sedan längs strandpromenaden och till Lokstallet där det bjöds på glögg, pepparkakor, sång och tal samt värmande eldar.

– I mitt arbete gläds jag åt det arbete jag stöter på hos alla engagerade Gnestabor, som är nyfikna och kommer med förslag. Vi får aldrig bli handlingsförlamade, säger Lotta Blomgren, integrationsstrateg i Gnesta kommun som talade med gråten i halsen.

– Tack också alla ni Gnestabor som under året öppnat upp era hem till för ensamkommande ungdomar.

Manifestationen ägde rum för tredje året i rad.

Läs mer om dessa ämnen

GnestaManifestation