Magnus Bäcklund kommer till Trosa. Foto:

Pophistorien hyllas på nattlig Trosakonsert

TROSA

Fredagens Stadslopp i Trosa följs traditionsenligt av nattkonsert i Trosa stads kyrka. I år hyllas svenska popikoner och en Polarpristagare.

Festligheterna i Trosa är långt i från slut när den sista löparen passerat mållinjen. 22.30 startar nämligen Stadsloppskonserten "Här kommer natten" i Trosa stads kyrka med fritt inträde.

Temat i år är den svenska pophistorien och på repertoaren står en rejäl hitkavalkad från 1960-talet fram till i dag. Extra uppmärksammad blir också fjolårets Polarpristagare Sting.

– Fantastiske Magnus Bäcklund kommer, han har varit med på de här konserterna i femton år och blir bara bättre och bättre, säger Thomas Ahrén du Quercy som kompar alla artister tillsammans med sitt band.

Magnus Bäcklund, som varvar artistkarriären (vann bland annat Melodifestivalen 2003 med Fame) med att jobba som pilot, har sällskap av solisterna Nicklas Berglund, Julia Jonsson och Gunnel Lillieström Ahrén.

– Det blir en maffig konsert som pågår i närmare två timmar. Magnus Bäcklund brukar varje år få rejäla utmaningar av mig sångmässigt. Förra året sjöng han Ylvis "The Fox" med bravur, i år väntar "Till havs" i samma tonart som när Jussi Björling sjöng den, avslöjar Thomas Ahrén du Quercy som råder publiken att vara i tid.

– Det brukar vara kö när vi börjar släppa in så vill man sitta gäller det att inte komma sent, säger han.

Trosa församling har dukat upp ett rejält kulturellt smörgårdsbord i sommar. Redan nu på torsdag vankas orgelkonsert.

– I världsklass vill jag säga. Det är fransyskan Frédérique Gros, organist i katedralen i Puy-an-Velay, som spelar klassiska stycken på kyrkans två orglar, säger Thomas Ahrén du Quercy.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Kultur/NöjeMusikTrosa stadslopp
Relaterat