Foto:

Renaida klar för Andra chansen i Melodifestivalen: "Tack Nyköping!"

MELODIFESTIVALEN

Succédebut för Renaida Braun i Melodifestivalen. Nyköpingstjejen är klar för Andra chansen med sin låt "All the feels".

Det blev en nervös väntan för Mellodebutanten från Nyköping efter att det stod klart att hon var en av låtarna som hade chansen på att knipa en direktplats till finalen.

Nu blev det i stället John Lundvik och Benjamin Ingrosso som tog hand om topplaceringarna, för Renaidas del blir det nu Andra chansen i Kristianstad, 3 mars. Därifrån kan hon sedan ta sig till den stora finalen i Friends Arena 10 mars.

Kramkalaset visste inga gränser när det stod klart att Renaida hade tagit sig vidare.

– Woooow! Helt fantastiskt, säger Renaida till SN:s melloteam på plats i Karlstad, direkt efter kvällens deltävling.

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Hon skickade även med en hälsning till sin hemstad.

– Tack Nyköping!!!

Fredrik Andersson på Renaidas skivbolag Cardiac records säger att det är STORT att lyckas ta sig till andra chansen i detta startfält med så stora artister med många följare, bland annat veteranen Kicki Danielsson och förhandsfavoriten Kamferdrops

– Renaida är bara i början av sin karriär och med tanke på att Kamferdrops nyligen haft en stor hit, Kikki varit med i Så mkt bättre och så kommer en ganska okänd tjej och lyckas med detta. Det är stort, säger Fredrik Andersson

SN pratade tidigare under kvällen med Renaidas största hejaklack: Hennes familj. Efter tävlingen var det också dem hon längtade mest efter att träffa. Nu fortsätter firandet, men det väntar tidig väckning i morgon för då ska Renaida vidare till Helsingborg för föreställning med den turnerande musikalföreställningen Aladdin, där hon har en av de bärande rollerna.

– Jag ska leta upp min familj, sedan blir det fest och så åker jag och mamma vid klockan fem i morgon bitti, så jag tar det kanske lite lugnt, säger Renaida till SN.

Hon började med att fira framgångarna uppe på sitt hotellrum, tillsammans med sitt team, och anlände därefter till efterfesten vid klockan 23.15.

Där möttes Renaida och möttes av jubel - och en lycklig hejarklack. Mamma Helen, vännen Bea och pojkvännen Tim var de första att hylla.

– Det var såå nervöst, säger mamma Helen som beskriver det som en stor lättnad att dottern nu är vidare till Andra chansen.

Här gör en överlycklig Renaida Braun entré på efterfesten!

Läs mer om dessa ämnen

Renaida BraunMelodifestivalen