Renaidas familj är taggade! Foto:

Renaidas mamma: "Hon har det bästa numret!"

MELODIFESTIVALEN

Renaidas familj har laddat upp med matchande kläder och rejäla skyltar inför kvällens Melodifestival i Karlstad. SN:s melloteam träffade ett nervöst men peppat gäng på 6:ans buss mot Löfbergs arena.

Renaida Brauns mamma Helen finns så klart på plats i Karlstad tillsammans med Renaidas syster Erica och hennes dotter Lovis, Renaidas vän Bea och pojkvännen Tim.

Hur känner du inför kvällens tävling?

— Nu är det nervöst! Oj, oj, som vi har väntat på den här kvällen, säger Helen som kört bil hela vägen från Nyköping till Karlstad.

— Jag ska nämligen köra Renaida direkt till Aladdin i morgon bitti. Hon fick ledigt på lördagen men måste ju hålla kontraktet och hinna vidare till söndagens föreställning och det fanns inga tåg eller bussar som passade. Då får man göra en blixtutryckning som den curlingmamma man är, ha, ha, ha, säger hon.

Oj! Var är den?

— Ha, ha, Helsingborg! Vi drar direkt i morgon bitti, så det lär bli jag som får köra, Renaida kommer nog vara lite trött...men förhoppningsvis nöjd!

Hur verkar Renaida?

— Jag har inte träffat henne alls sedan vi kom hit, men vi pratade på telefon tidigare och jag tycker hon verkar cool. Hon har varit lite förkyld men repen har känts bra. Renaida kan bli lite nervös men hon är helt otrolig på att fokusera och det hoppas jag vi får se i kväll, säger Helen som erkänner att det här med tävlingar är ganska påfrestande:

— Efter Idol kändes det nej inte fler tävlingar! Men nu är vi här och det är bara att hoppas att så många som möjligt röstar henne vidare till finalen direkt, då kan man slappna av!

Vad tror du om hennes chanser då?

— Vi är helt överens om att Renaida har det bästa numret, det är en jättebra låt och ett väldigt bra nummer med färg och dans, säger Helen som precis som övriga i hejarklacken från Nyköping har klätt sig i orange och svart kvällen till ära.

— Vi matchar ju såklart Renaida och njuter med henne att få vara med om Melodifestivalen! Det är ett fantastiskt fönster där hon verkligen får chansen att visa vilken bra artist hon är, säger Helen Braun.

Värsta konkurrenten?

— Det beror på hur man tänker. Benjamin kan bli svår liksom Sigrid som har lite liknande Renaidas bidrag.

Renaida lovade ju att fixa bra platser till er i kväll, har hon lyckats?

— Oh, ja! Vi sitter på parkett och har laddat med flera Renaidaskyltar som vi ska vifta massor med. Men jag mötte Samir och Viktor på väg till bussen och de hade en mycket större skylt, säger mamma Helen.

Läs mer om dessa ämnen

Renaida BraunMelodifestivalen