Den 30 juli lär pulsen höja sig några steg när en av Sveriges största stadsfestivaler kommer till Nyköping. Foto:

Rix FM Festival till Nyköping i sommar

Kultur & Nöje

Bland de tiotal städer som har valts ut i Sverige finns Nyköping med på listan. – Känns jättestort, säger Anders Magnusson, kommunens verksamhetsansvarig för kultur och evenemang.

Ribban har satts högt inför årets upplaga av Rix FM Festival – hela 200 000 besökare hoppas arrangörerna nå upp till i sommar.

En av de utvalda platserna är hamnen i Nyköping, dit festivalen gör ett uppehåll den 30 juli. Det är ett samarbete som görs ihop med Nyköpings kommun. Festivalen sammanfaller med Nyköpings festdagar, som pågår mellan den 29 juli och den 5 augusti.

Anders Magnusson, verksamhetsansvarig för kultur och evenemang i Nyköping, är nöjd.

– Att Rix FM Festival väljer Nyköping som en av sina turnéstäder känns jättestort. Festivalen är ett välkänt varumärke som förknippas med sommar, fest och kända aktuella artister. Det känns riktigt kul att få erbjuda detta till Nyköpings kommuninvånare och besökare, säger han i ett pressmeddelande.

Vilka artister som finns med på repertoaren är än så länge oklart.

– Vi tar med oss etablerade artister, såväl som nya stjärnor som möter Rix FM-publiken för första gången, meddelar Anders Sjöland, marketing director på MTG Radio.

Artister under förra årets festival bestod bland annat av Lisa Ajax, Robin Bengtsson och Apollo 5.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingKonsertKultur/NöjeMusik
Relaterat