Foto:

Schlagerfantasten Herman laddar för årets Mellofest

Västerljung

Tioårige Herman Gibeck i Västerljung har gillat schlager så länge han kan minnas och förväntningarna inför årets Melodifestival är höga. Exklusivt för SN:s läsare kommer här Hermans ovärderliga tips på hur melloaftnarna blir extra lyckade.

Hur började ditt schlagerintresse?

— Mamma har alltid tittat och jag började med att sitta med, första gången var 2011 och då somnade jag i soffan retligt nog, men nästa år tittade jag igen och då klarade jag att hålla mig vaken. Jag sjunger själv och spelar även instrument och Mello är därför verkligen kul att titta på. Man lär sig av att se hur artisterna sjunger och rör sig på scen.

Vilken låt är din absoluta favorit?

— Danny Saucedos "Amazing"! Han kom ju tvåa efter Loreen 2012 och då satt jag och surade i fem dagar, det var verkligen fel låt som vann det året tycker jag. Jag och pappa ringde in och röstade typ 30 gånger! De hade lysdräkter, en väldigt bra låt och det är fortfarande det coolaste nummer jag har sett.

Hur laddar du inför Mellofesten med alla deltävlingar?

— I år har jag tagit det lite lugnt med att läsa på om artisterna, jag är även väldigt sportintresserad och nu är det ju snart vinter-OS vilket jag koncentrerat mig lite mer på. Men jag ser fram mot lördag, då kommer jag äta chips och titta och se vilka som är med!

Och hur håller du dig vaken?

— Jag sitter upp i stället för att ligga ner, det brukar funka för mig. Blir man riktigt trött kan man badda ögonen med vatten, då blir man pigg direkt.

Hur går det för Renaida på lördag tror du?

— Oj, det får vi se på lördag...!

Läs mer om dessa ämnen

VästerljungMelodifestivalen