• Robin Bengtsson, som knappt hunnit landa i Sverige sedan Eurovision i Kiev, i full gång med repetitionerna inför årets Diggiloo. Foto:
  • Wiktoria Johansson, Diggiloo-ensemblens yngsta artist. Foto:
  • Ståuppkomikern Özz Nûjen finns med i årets uppsättning. Här under mickledning från Bengtsson. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Schlagerstjärnan på plats i Nyköping för Diggiloo-rep

Kultur & Nöje

Under tisdagen var det fullt med artister på Sunlight i Nyköping. Det var nämligen där som årets Diggiloo-produktion förlagt starten på sina repetitioner. Robin Bengtsson fanns på plats, precis hemkommen från Kiev efter Eurovision-äventyret.

Artisterna har precis ätit frukost. Klockan är strax efter nio på tisdagsmorgonen och det gäng som utgör årets Diggiloo-ensemble börjar samla ihop sig inne i festlokalen på Sunlight hotel. Det är de första repetitionerna inför sommarens turné som nu inleds, med Nyköping som en slags inofficiell startpunkt.

– Vi kände att närheten till Stockholm var viktig just under den här perioden. Vi har så många artister som bor där. Eftersom vi ska uppträda här i sommar har vi även passat på att planera in möten med våra lokala arrangörer, säger Ann Lund, turnéledare för Diggiloo.

Lätt morgontrötta artister; Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Özz Nûjen med flera, slår sig ner framför scenen för ett kort morgonmöte. Bara några minuter senare blir det kramkalas när Robin Bengtsson gör entré i lokalen, precis hemkommen från Eurovision i Kiev.

En extra morgontrött Tommy Nilsson ansluter strax därefter, och sedan är repetitionerna i gång. SN noterar bland annat en poppig tolkning av låten "Sax", signerad Fleur East, och en betydligt funkigare "Uptown funk" av Bruno Mars och Mark Ronson.

Stämningen i gruppen är god, nästan lite för god, om man frågar Charlotte Perrelli.

– Det är väldigt mycket kärleksfullt gnabb hela tiden. Ibland känner man nästan 'tyst nu, alla barn i klassen, så vi hör vad turnéledaren säger', förklarar hon, och skrattar.

Hon har jobbat med flera av artisterna tidigare. Wiktoria Johansson och Robin Bengtsson är däremot nya bekantskaper. Sistnämnda tycks hon ha blivit lite förvånad över.

– Robin är väldigt rolig. Jag trodde faktiskt inte det. Han ser kanske ut att vara en tillknäppt kille, men det är han verkligen inte. Det kommer bli en rolig sommar tror jag.

Bengtsson arbetar fortfarande med att smälta äventyret i Kiev. Än har han inte hunnit landa, förklarar han.

– Nej, inte direkt. Det blev raka vägen hit. Jag har sovit hemma fyra dagar på en månad, så jag bor i en resväska praktiskt taget.

Det är en av världens största musiktävlingar, hur är det att befinna sig mitt i den apparaten?

– Det är väldigt speciellt. Ganska likt Melodifestivalen ändå, fast galet mycket större såklart. Det var stenhårt schema i femton dagar, med press och intervjuer och rep. Jag tror vi körde sju rep innan det var dags för live-programmen.

Femte plats, det är ändå väldigt bra. Hur går tankarna?

– Vi är supernöjda, det var en drömmålsättning att hamna på topp fem. Vi lyckades med det, och det känns hur bra som helst.

Exakt hur repertoaren kommer att se ut under årets Diggiloo-turné hemlighålls in i det sista. Den är åtminstone långt ifrån att vara cementerad, förklarar turnéledare Lund. Lite kan hon dock avslöja.

– Det kommer vara väldigt piggt och fräscht i år, till viss del. Sedan kommer vi ha med många gamla godingar. Vi har ju också två killar, David Lindgren och Bruno Mitsogiannis, som jobbat med föreställningen Jersey Boys i Stockholm, så det kommer vi såklart plocka upp lite också.

Diggiloo kommer till Rosvalla i Nyköping den 10 augusti.

Diggoloo 2017

Drar i gång 12 juli, med start i Vänersborg.

Kommer till Rosvalla i Nyköping den 10 augusti.

Årets artister består av Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Wiktoria Johansson, Özz Nûjen, Robin Bengtsson, Jessica Andersson, Andreas Johnsson, David Lindgren och Bruno Mitsogiannis.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingKultur/NöjeMusikschlager
Relaterat