Thomas Quick är på tapeten när årets första humorshow på Fåfängan drar i gång på lördagskvällen. Foto:

Showar om en rättsskandal

Nyköping

Kan man skämta om en rättsskandal? Komikern Isak Jansson och komikertrubaduren Ola Aurell begrundar Quick-fallet från ett humoristiskt perspektiv på Fåfängan i Nyköping nu på lördag.

Fallet Quick har kallats för Sveriges genom tiderna värsta rättsskandal.

Nu tar sig komikern Isak Jansson och komikertrubaduren Ola Aurell sig an fallet. Hela historien berättas från scenen på Fåfängan i Nyköping likt ett Veckans Brott live.

– Det är en väldigt kul show, med ett intressant ämne och i en miljö där den verkligen kommer till sin rätt, säger Magdalena Denoch som sitter i Fåfängans programgrupp.

Isak Jansson och Ola Aurell har uppträtt på Fåfängans humorkvällar tidigare somrar och arrangörerna är glada över att de kommer tillbaka även i år.

Isak Jansson hörs i Tankesmedjan i P3 och i sin egen podcast Rollspelsklubben och är manusförfattare och arrangör till SM i Ordvitsar. Ola Aurell var 2016 en av artisterna i Allsång på Skansen och våren 2017 tilldelades han Ulf Peder Olrog-stipendiet. I oktober 2017 släpptes hans fjärde album, Till bords med Herr Aurell, som även är en humoristisk kokbok

– De är väldigt, väldigt roliga och har med Quick lyckats göra en insiktsfull show om ett otäckt ämne, säger Denoch.

Läs mer om dessa ämnen

HumorStand up