Skivbolagschefen: "Renaida har allt för att slå igenom"

Melodifestivalen

Renaida har allt som krävs för att slå igenom som internationell artist, säger Fredrik Andersson, vd på Cardiac Records som signade Nyköpingsartisten redan för två år sedan.

— När det var 20 deltagare kvar i Idol 2016 såg jag Renaida och kände direkt att henne vill jag jobba med. Hon gick rakt genom rutan och utstrålade en enorm värme med sin personlighet, säger Fredrik Andersson på Cardiac Records i Ystad.

Andersson hade egentligen inte alls några planer på att vara med i årets Melodifestival. Han och Renaida har i stället ägnat det senaste året åt att färdigställa hennes debutplatta som släpps senare i vår.

— Vi vann Melodifestivalen 2016 med Frans så fokuset har varit på annat. Men när jag fick höra "All the feels" kände jag direkt att det ÄR en Renaidalåt. Och här är vi nu, jag ser väldigt mycket fram mot lördag, säger han i en snabb paus mellan fredagens repetitioner.

Skivbolaget har ett globalt samarbete med Sony Records och förväntningarna på Renaidas framtid är stora.

— Renaida har allt som krävs för att slå igenom. Hon är den enda artist jag känner som dessutom älskar att dansa lika mycket som att sjunga. Det gör henne komplett på många sätt, säger han.

Chanserna i "Dödens grupp" då?

— Alltså de senaste åren har jag tippat rätt i alla deltävlingar. Men det är omöjligt i år. Det är en svår tävling där de redan etablerade med många följare i sociala medier har en stor fördel mot Renaida som är ny och precis i början av sin karriär. Jag hoppas hela Nyköping sluter upp kring henne och är lika stolta över sin superstjärna som hon är över Nyköping och starten hon fick där, säger Fredrik Andersson.

Läs mer om dessa ämnen

Melodifestivalen