På onsdag är det trolleriskola på i Christer Nilssons magimuseum på Stadsvakten i Nyköping.

Skola för blivande trollerimästare

NYKÖPING

Drömmer du om att bli nästa Joe Labero? Eller om att bli lika grym på trolleri som Carl-Einar Häckner? På onsdag den 11 juli kan du gå i trolleriskola på Kulturarvsmuseet Stadsvakten i Nyköping. Vi ringde upp trollkarlen Christer El Ricco Nilsson för att höra mer om vilka trick man får lära sig.

1 Vad gör man på er trolleriskola?

– Man får lära sig grunderna i trolleritrick. Sådant som barnen kan använda för att uppträda för kompisar och föräldrar när andan faller på. Det är ju alltid roligt göra något som ingen annan kan! Förhoppningsvis kanske någon fastnar och fortsätter, det är världens roligaste yrke, säger Christer Nilsson som har ett magimuseum på Stadsvakten.

2 Vem vänder ni er till och hur mycket kostar det?

– Vi vänder oss till alla barn mellan 8 till 12 år och priset är 50 kronor. Vi håller på i två timmar. Lärare är trollkarlen Magnus Vihagen, som gett trolleriskolor i 26 år.

3 Behöver man några förkunskaper?

– Nej, absolut inte, det räcker om man är nyfiken på trolleri!

4 Vad kommer man att få lära sig?

– Vi kommer jobba med snören, mynt och spelkort bland annat. Eleverna får också med sig lite trollerirekvisita från oss så de kan fortsätta öva hemma efter kursen.

5 Vilket är världens bästa trolleritrick?

– Ha, ha, det måste vara tricket med den itusågade damen. Det svåra är att få ihop dem...en gång sågade jag itu min parter, det var lite nervöst innan jag fick ihop henne igen...,säger Christer som avslöjar att de fortfarande lever lyckliga ihop.

Anmäler gör man till Kulturarvsmuseet Stadsvakten fram till den 10 juli.

Läs mer om dessa ämnen

BarnKultur/Nöje