Stefan Eriksson är schlagerexpert. Han tror stenhårt på Anna Bergendahl i Göteborg. Foto:

Sörmlands egen schlagerexpert: "Anna en solklar vinnare"

GÖTEBORG

Sörmländske schlagerexperten Stefan Eriksson har följt veckans repetitioner och inför lördagens tävling är analysen knivskarp:

– Det finns en solklar vinnare och det är Anna Bergendahl, utan tvekan, säger han till SN.

– Anna Bergendahl har tagit alla här med storm under veckan. Jag tror ingen hade särskilt höga förväntningar på hennes comeback, efter den smärtsamma förlusten i Eurovision för nio år sedan. Men hon går in och levererar en käftsmäll som fullständigt utklassar övriga tävlanden, säger Eskilstunabon Stefan Eriksson som alltså tror på direktplats i finalen för Nyköpingsartisten.

Vem hon får sällskap av är däremot lite mer av ett öppet kort.

– Nano ligger bra till, liksom Wiktoria som är en fantastisk sångerska med ett spektakulärt nummer. Jag tror personligen på girlpower, men det kan lika gärna bli Andra chansen i Nyköping för någon av dessa. Dit tror jag även Mohombi går med stor säkerhet, säger han.

Kvällens utmanare är tvivels utan Arja Saijonmaa. Hos spelbolagen är hon en rejäl högoddsare och jumboplats nämns frekvent när låten kommer på tal.

– Vilket är sorgligt! Arja är en superstjärna med en äkta gammelschlager, som ju låtmässigt är av den typ som lagt grunden till hela den här tävlingen existens. Men schlager går inte längre hem och många undrar nog vad hon är för tant i tävlingen. Synd tycker jag, för få artister har sådan stjärnkarisma som Arja Saijonmaa har, säger Eriksson som driver ATG:s schlagerblogg.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Anna BergendahlMelodifestivalen
Relaterat