Gabriella Wilsson och Ingela Ljung arrangerar med Nyköping tillsammans i fighten mot cancer en stor välgörenhetsgala på Träffen i mars. Foto:

Artister och talanger sökes till sprakande välgörenhetsgala på Träffen

NYKÖPING

Sång, burlesque, cirkus och cabaret väntar när "Nyköping tillsammans i fighten mot cancer" ordnar stor välgörenhetsgala med middag på Träffens scen i slutet på mars. På scen står både välkända artister och nyupptäckta lokala talanger och än finns chans att söka en plats i showen.

Välgörenhetsgalan "The Greatest Night" hålls på Träffen i Nyköping den 30 mars och just nu jobbar arrangörerna dag och natt för att sy ihop det stora projektet. Förutom att få ihop artistuppställningen, handlar jobbet också om att samordna galans många sponsorer.

– Det är enormt mycket jobb, men allt känns fantastiskt kul och framförallt viktigt. Viljan som finns att hjälpa till är häftig att uppleva, vi hoppas liksom på tidigare välgörenhetsgalor även på att få med stans restauranger och kockar, säger Ingela Ljung som i samarbete med producenten Gabriella Wilsson och regissören Sandra Caménisch arrangerar galakvällen tillsammans med föreningen Nyköping tillsammans i fighten mot cancer.

Förra helgen plockades ett gäng artister ut efter en pågående online-audition och arrangörerna kommer den närmaste veckan att plocka ut ytterligare talanger till den stora kvällen.

– Vi har fått in väldigt många ansökningar, från hela landet och glädjande nog från många artister och talanger här i från Nyköping, säger Ingela Ljung.

Exakt vilka nummer showen kommer att bjuda på är hemligt. Men Ingela Ljung avslöjar att stans blueskung, Jonas Sundström, är klar och att det även blir en hel del akrobatik.

– Det är en fantastisk möjlighet att lyfta fram våra Nyköpingsartister i en sjukt häftig show. Vi har även med en akrobat från Skåne som startar sitt nummer högst upp i Träffens tak, säger Ljung.

Arrangörernas ledstjärna i uttagningarna är att det ska finnas en stor bredd.

– Det är upplyftande att så många vill vara med. Alla som söker kan självklart inte vara med i själva showen. Men galan handlar om så mycket mer. Därför pusslar vi nu så att alla sökande faktiskt ska få möjlighet att visa upp sig på andra sätt på Träffen under kvällen, säger Ingela Ljung.

Arrangörstrion är väl samkörd. För sju år sedan arrangerade de showen "Club 27" på Nyköpings teater.

– Med "Club 27" fyllde vi hela teatern, vi har samma mål med Träffen och räknar med att sälja ut alla 400 biljetter vi har, säger Ingela Ljung.

Producenten Gabriella Wilsson var egentligen på väg till Los Angeles, när arbetet med välgörenhetsgalan kom emellan.

– Jag får åka dit efter mars. Ska man göra något ska man göra det helhjärtat och jag skulle vilja göra mer saker här i Nyköping, jag tror det finns potential här, säger hon.

The Greatest Night

Välgörenhetsgalan "The Greatest Night" hålls på Träffen i Nyköping den 30 mars.

Biljetterna släpps nu på lördag den 2 februari.

Mer information på Facebooksidan The Greatest Night.

Den som vill söka som artist och talang gör det på simsalabim@thegreatestshow.com

Läs mer om dessa ämnen

TräffenKonsert