Frida och Magnus Jonsson driver Bergs gård. Foto:

Stor tv-produktion i Trosa när folkkära stjärnor kommer till logen på Bergs gård

TROSA

Under våren spelar SVT in sin nya serie Helt lyriskt där gräddan av Sveriges artister har fått tonsätta svenska poeter. I slutet av maj framförs resultatet på Bergs gård i Trosa.

Tommy Körberg, Little Jinder, Ola Salo, Molly Sandén och Lill Lindfors är bara några av artisterna som spelar på Bergs gård den 23 och 24 maj. I programmet har artisterna fått uppdraget att tonsätta dikter och Fredrik Lindström kommer att djupdyka i poeternas liv.

– Programidén går ut på att två artister i varje program tonsätter var sin dikt. Vi får följa artisterna när de jobbar med texterna samt Fredrik när han lär känna poeten, säger Samuel Andersson, projektledare på ITV Studios Sweden, som producerar programmet.

Att valet föll på Bergs gård berodde till stor del på att produktionsbolaget efter en tids letande av inspelningsplats blev tipsade av sportjournalisten Karin Frick, som själv bor i Trosa.

– Vi ville ha en fin plats som kunde knyta ihop programmet. Jag åkte dit och tyckte det var jättefint, det tyckte alla de andra med, säger Samuel Andersson.

Frida Jonsson på Bergs gård tycker att det ska bli roligt att deras loge kommer till fortsatt användning. Det blev också en överraskning för henne när hon blev varse om vilka artister det var som skulle komma.

– Det visste vi inte från början, det är jätteroligt. Alla tolv är helt fantastiska, säger hon och har svårt att välja ut en egen favorit.

Programmet är planerat att sändas under första halvåret 2019.

Tv-inspelning av Helt lyriskt

Om du vill vara publik sker anmälan via helt.lyriskt@itv.com

18.45 - 21.30, på Bergs gård. Buss avgår från ITV:s lokaler på Söder Mälarstrand 65 i Stockholm, 17.15.

23 maj:

Nicke Andersson

Uno Svenningsson

Lisa Nilsson

Leslie Tay

Mattias Alkberg

Little Jinder

24 maj:

Molly Sandén

Tommy Körberg

Lill Lindfors

Daniela Sörensen

Annika Norlin

Ola Salo

Läs mer om dessa ämnen

Ämne/MusikTrosa