Sulo Karlsson är född i Katrineholm men bor sedan länge i Hölö. I kväll står han på melloscenen med vännen Kikki Danielsson. Foto:

Sulo: "Kikki har redan vunnit – Bloms nummer obehagligt"

Melodifestivalen

Schlagerprimadonnan Kikki Danielsson är Melodifestivalens solklara vinnare, oavsett placering. Det säger låtskrivarkollegan och Hölöbon Sulo Karlsson som själv är med på scen - livrädd för Edward Bloms nummer.

— Jag är fortfarande chockad över den här cirkusen..,efter två dagar här förstår jag också vilken ikon Kikki är i schlagervärlden, journalisterna är helt tokiga i henne, säger Sören "Sulo" Karlsson.

Rock- och punkikonen skriver årligen ett 60-tal låtar till andra artister och debuterar nu i Mellosammanhang tillsammans med nära vännen Kikki Danielsson. Som gjorde sin debut i festivalen för exakt 40 år sedan.

Under invigningen på Stora torget på torsdagen hyllade Kikki Sulo som skrivit låtar med henne sedan 2009. Låten ”Osby Tennessee” har de gjort tillsammans och Sulo finns även med som gitarrist på scenen under numret.

Utan dig hade hon inte stått här i dag sa hon, hur känns de fina orden?

— Fantastiskt fint och det är också fantastiskt fint att som vän få jobba med en Kikki som är väldigt tillfreds med sig själv. Vi skiter fullständigt i om hon vinner eller kommer sist. Det är en vinst för Kikki att bara vara här efter flera tuffa år där många räknat bort henne. Hon gör sin biografi på tre minuter och når hon ut med den gör hon någonting som ingen annan artist har gjort eller kommer att göra i Melodifestivalen. Det känns stort att få uppleva det med henne, säger Sulo som erkänner att han går omkring med lite oro i kroppen.

— Jag börjar förstå hur Mellocirkusen funkar, men höjer lite på ögonbrynen hur public service fungerar. Det osar dubbelmoral när man ordnar galor för att hjälpa fattiga svältande barn och förhindra naturkatastrofer men tar med ett nummer med en kille som uppmanar folk att äta spädgrisar och knåda tartarbiffar, den sortens matkultur som förgör planeten, säger Sulo och fortsätter:

— Jag har inget personligt mot Edward Blom men numret är för jävla obehagligt, lite som när man själv blev rädd för "Vilse i pannkakan" när man var liten.

Läs mer om dessa ämnen

Melodifestivalen