Carl-Erik Thörn Foto:

Svensktoppsveteran gästar Nävekvarn

Kultur & Nöje

På 60- och 70-talet var Carl-Erik Thörn ett återkommande namn på de svenska folkparksscenerna, med flera låtar på Svensktoppen. Sedan 2011 är han tillbaka i Sverige, efter tjugo år i USA. I dag spelar han i Nävekvarn.

"Jag vill dansa med dig", "Du var mitt liv" och "Det finns ingen annan". Det är några av de låtar som artisten Carl-Erik Thörn fick upp på Svensktoppen när det begav sig. Totalt kvalade femton låtar in sig, vilket landade i epitetet "Svensktoppskungen", myntat av journalisten Ulf Elfving.

En stor del av sitt liv har han spenderat i USA, i San Francisco, dit han flyttade under 80-talet. Sammantaget blev det tjugo år, där Thörn arbetade som ekonom åt svenska företag. I USA träffade han också sin nuvarande fru Adorena. Hon är också en stående akt under Thörns spelningar, med fokus på Barbara Streisand-tolkningar.

I dag spelar de båda i brukslokalen i Nävekvarn.

– Vi kommer köra den show som vi kört i flera år. Det blir lite Barbara Streisand, som Adorena kör. Hon är jätteduktig. Jag kommer självklart köra en del av mina svensktoppshits, och så blir det mycket Frank Sinatra också.

Konserten börjar 19.00 under torsdagen.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

NävekvarnKultur/NöjeMusik
Relaterat