Swingigt sväng på Teatern

NYKÖPING

Duke Ellingtons enorma produktion står i fokus när sjumannabandet Stockholm Swing All Stars besöker Nyköpings Teater nu på söndag. SN ringde upp Fredrik Lindborg för att höra mer om konserten.

Vilka är Stockholms Swing All Stars?

– Vi är ett sjumannaband som består av fyra blåsmusiker och tre kompmusiker. Vi har spelat i Nyköping tidigare och gillar verk­ligen både lokalen och publiken!

Vad står på er repertoar?

– All vår musik är inspirerad av 30- och 40-talets msuik. Men det är inte plankning utan alla arrangemang är nyskrivna . Så mer rättvist är nog att säga att vi spelar ”In the spirit of Duke Ellington” som ju verkligen har en enorm låtskatt att inspireras av.

Blir det bara Ellington nu på söndag?

– Det blir mest Ellington, men faktiskt inte bara. Vi har även med en hel del andra låtar på repertoaren!

Vad gör just Duke Ellington så speciell?

– Hans musik har ett annat djup än många andra storband från den tiden. Många fokuserade på att det skulle vara dansvänligt, Ellingtons musik är mer konstnärlig och har också arrangemang som verkligen passar vårt bands olika personligheter. Framförallt blåsarna som verkligen får komma fram i arrangemangen.

Vilken är din egen favorit bland Ellingtons låtar?

– Oj, svårt att välja! Det får nog bli ”Don’t Get Around Much Anymore”. Vi har med den låten fått till ett arrangemang som känns lyckat och lite nytt. Den tar vi absolut med oss till Nyköping på söndag!

Läs mer om dessa ämnen

Musik