"Iceolo", en dansföreställning från Scenkonst Sörmland, visas på Hjortensbergsbadet nästa vecka. Foto:

Ta ett bad i poolen och se en street dance-föreställning

Streetdance/Nyköping

På måndag är det premiär för Scenkonst Sörmlands "Iceolo" som sätts upp på Hjortensbergsbadet i Nyköping.

Badsugen och nyfiken på street dance? På måndag kan du slå två flugor i en smäll. Scenkonst Sörmland bygger nämligen upp en rejäl scen vid utomhuspoolerna på Hjortensbergsbadet i Nyköping, första anhalt på en flera veckor lång turné som även kommer till Eskilstuna och Gnesta de kommande veckorna.

– Koreografen Brian Madika vill i projektet Iceolo sätta begreppet ute på hal is i förhållande till uttrycket yolo - you only live once. All förändring vi gör kräver risktagande och vad händer när vi ställs inför det, blir vi livrädda och går och gömmer oss? Eller lär vi oss bemästra förändringarna, frågar sig Scenkonst Sörmlands dansproducent Annette Taranto Fuller, som tycker idén om is och halka gör sig bra mot det flytande vattnet.

Dansföreställningen - med nyskriven musik av Niklas da Silva - visas två gånger vid bassängerna både måndag och tisdag och är helt gratis för de som löst entrébiljett. Att man valt att visa den på badplatser i stället för en traditionell scen har sin förklaring.

– Det är för att vi vill nå så många som möjligt, ta konsten till publiken kan man säga. Kanske når vi med detta personer som annars inte skulle gå och köpa biljett till en street dance-föreställning. Förhoppningsvis blir det den häftigaste dansupplevelse de fått, vilket gör att de kanske får upp ögonen för dans som konstform, säger Taranto Fuller.

På onsdag visas "Iceolo" i hamnen i Nyköping, samtidigt som det är veteranbilsträff.

Men "Iceolo" är inte bara en dansföreställning.

– Verket är tvådelat och består även av en kortfilm med samma tema som är skapad av Brian Madika och Faramarz Gosheh . Den kommer att visas i lokala simhallar och på filmklubbar under hösten, säger Anette Taranto Fuller.

Här kan du se "Iceolo"

9-10 juli

Hjortensbergsbadet - Nyköping

klockan 13.00 och 17.00

11 juli

Nyköpings hamn

klockan 15.00 och 19.00

16 juli

Sundbyholms badplats - Eskilstuna

klockan 13.00 och 17.00

17 juli

Sundbyholms badplats - Eskilstuna

klockan 14.00 och 20.00

18 juli

Picnic i Parken - Eskilstuna

klockan 15.30

19 juli

Frösjö Strand - Gnesta

klockan 14.00 och 18.00

20 juli

Frösjö Strand - Gnesta

klockan 19.00